Nočna 10ka uspešno ušla nevihtnemu vremenu

Nočna 10ka uspešno ušla nevihtnemu vremenu
15.07.2012 AVTOR: Uroš Buh
Za včerajšnjo Nočno 10ko bi se lahko malce pohecali in dejali, da je bil 'Bog teka' na strani organizatorjev in tekačev.

Vse rezultate po kategorijah si lahko ogledate na tej povezavi.
Pa še nekaj statistike: Letos je bilo med prireditvijo razdeljenih več kot 3500 litrov športnih napitkov in vode, ter prav toliko kremšnit. Tekmovalci so poleg Slovenije, prišli kar iz 15 različnih držav, skupaj pa je Bled v takšni ali drugačni povezavi z Nočno 10ko, obiskalo več kot 5000 ljudi. 

Nekaj pred deveto se je namreč nad Bledom na široko razprlo oblačno nebo in z vso darežljivostjo nad jezero in vse zbrane tekače ter njihove spremljevalce spustilo silovito ploho. A, kot bi se za ta večer zmenili, je malce pred pol deseto uro nehalo deževati, ozračje se je prijetno ohladilo in čas je bil za štart šeste Nočne 10ke.

Nekoliko slabše vremenske napovedi k sreči niso bistveno vplivale na odločitev tekmovalcev in tako se jih je – vsaj na videz – le malo odločilo, da bodo sobotni večer kljub vsemu preživeli v zavetju doma. V moški konkurenci je po pričakovanjih slavil maratonec Primož Kobe, ki je z novim rekordnim časom(30:21,4) uprizoril pravo predstavo svoje pripravljenosti, ki jo je očitno zelo dobro stopnjeval na zadnjih pripravah v St. Moritzu. Drugo mesto je odšlo v roke mlajšemu članu Janu Brezniku iz AK Brežice, s časom 31:44,4, tretje mesto pa je osvojil lanski zmagovalec Peter Kastelic(32:23,8).

V ženski konkurenci je slavila mlada, vsestranska Neja Kršinar, ki je v cilj pritekla s časom 38:03,1, z nekaj več kot minutnim naskokom pred najbližjo zmagovalko Sašo Rot. Tretje mesto je pripadlo Ines Iskri, ki je tekla 39:36,2. Skupaj je v cilj priteklo 862 tekmovalk in 1082 tekmovalcev, ki so nosili tekaške copate, poleg tega pa si je bose noge na trasi pretegovalo še dvanajst tekačic in tekačev. V tej kategoriji je šla zmaga vnovič v roke Kranjčana Boštjana Urankarja(Vitezi dobrega teka), ki je z izjemnim nastopom in časom 36:00 zasedel tudi 19. mesto v skupni konkurenci. Drugi je bil Grega Derlink, tretje mesto pa je – prav tako s časom pod 40min – osvojil Luka Mrzelj. Pri ženskah so se vse tri tekmovalke razvrstile na zmagovalni oder in sicer v vrstnem redu, Manca Čujež, Irena Gruntar ter Nataša Miklič.

Tekači so na koncu Bled zagotovo zapustili s pozitivnimi občutki; tek je odlično uspel, velik šotor na prireditvenem prostoru je pred dežjem obvaroval 1000 in več ljudi, tekači pa so pozdravili tudi novost v darilni vrečki – kopalno brisačo, ki je nekaterim prišla prav že takoj po koncu prireditve, saj je imelo jezero prijetnih 24 stopinj Celzija, medtem ko je ozračje v poznih večernih urah že malce zahladilo.
 

Nočna 10ka je s svojo brezhibno organizacijo –  več kot 150 prostovoljcem Vitezov dobrega teka je na pomoč priskočilo skoraj 20 različnih služb - še enkrat znova dokazala, da gre za edinstveno tekaško prireditev pri nas, če gre sklepati po matematičnem principu eksponentne rasti, pa se ji v nekaj letih obeta številka 5000. In prav je tako – teka nam ni nikoli dovolj, mar ne!

 

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ