Nocna 10tka 2014

Nocna 10tka 2014
04.07.2014 AVTOR: BOSTJAN SVETE
V soboto, 12. julija bo Bled tekaški center Slovenije. Tradicionalni nočni tek okoli Blejskega jezera letos vabi 2413 tekačev. Limit prijav je bil dosežen že 5. maja!

Na Nočni 10tki 2014 se pričakuje krepko čez 3.500 tekačev na vseh razdaljah, 8.000 obiskovalcev, kremne rezine za vse tekače in dobro voljo do jutra.

Izjave partnerjev, ki so o Nočni 10ki povedali:

Uroš Kanduč, direktor podjetja Coca-Cola HBC Slovenija

V našem podjetju namenjamo veliko pozornosti spodbujanju aktivnega življenjskega sloga ljudi. Zato smo se tudi letos z veseljem pridružili blejski Nočni 10ki, ki ostaja eden najbolj atraktivnih tekov pri nas. Organizacijska ekipa se je tudi letos izkazala za odlično, naše sodelovanje pa smo z organizacijo tekaških priprav še razširili.

mag. Bogdan Dobnik, predsednik društva Ozara Slovenija

Tudi letos, že četrto leto zapored, v okviru ene izmed najodmevnejših slovenskih tekaških prireditev, Nočna 10tka, organiziramo Ozarin rekreativni tek. Z njim želimo slovensko javnost opozoriti na pomen telesne aktivnosti, še posebej teka, pri premagovanju blažjih duševnih motenj ter krepitvi duševnega zdravja, poleg tega pa nameravamo obiskovalce prireditve opozoriti še na številne ovire, s katerimi se srečujejo osebe z duševnimi motnjami.

A tu se razlogi za naše druženje ne končajo. OZARA Slovenija, Nacionalnem združenju za kakovost življenja bo ob tej priložnosti obeležila 20 let delovanja z dogodkom »20 let odpravljamo ovire«. Izjemno smo veseli, da je častni pokrovitelj dogodka predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor. Zelo hvaležni smo, da so nas organizatorji Nočne 10ke, Vitezi Dobrega Teka, tudi letos povabili k sodelovanju in se ponovno odločili, da 1 EUR od vsake vplačane štartnine, donirajo za izvajanje programov društva Ozara Slovenija. Celotna izjava v priponki.

Eva štravs Podlogar, direktorica LTO Turizem Bled

Bled je od nekdaj veljal za športu prijazno mesto. Številni mednarodni športni dogodki najvišjega ranga, ki smo jih v preteklosti že gostili na Bledu, to tudi potrjujejo. Nočna 10ka je izjemna prireditev, ki zelo popestri poletno dogajanje na Bledu. Vsako leto jo na turizmu Bled tudi uvrstimo na seznam glavnih prireditev v letu. Zelo inovativna in atraktivna rekreativna prireditev, ki je zelo odmevna med slovenskimi tekači, vedno bolj pa tudi pri naših tujih gostih.Iskrene čestitke organizatorjem za vedno dobro izpeljano prireditev in prepričana sem, da bo Nočna 10ka doživela še mnogo ponovitev.

Vsi rekreativci in tekači bodo tekli na 10 kilometrski preizkušnji (krog in pol okoli jezera). Na voljo bo tudi Humanitarni rekreativni tek Ozara (1,2 km), poskrbljeno pa bo tudi za najmlajše z Icepower otroškim tekom (400 in 800m). Posebnost teka na 10km je bosonoga kategorija - pričakujemo 30 tekačev!

Med udeleženci bo ponovno tudi predsednik države g. Borut Pahor!

Prireditev se bo začela že v popoldanskih urah z zabavnim programom z znano glasbeno skupino in pestro kulinarično ponudbo. Ob 20h nas bodo s tekom navdušili najmlajši uro kasneje pa bodo na svoj račun prišli rekreativci na Ozara teku. Vrhunec večera bo ob 22h, ko se na krožno pot podajo tekači na 10 km. Glasno navijanje in živa glasba bo spremljala tekače od starta do cilja, kjer jih bo čakalo nočno presenečenje. Vsak tekač prejme lučko, atraktivno tekaško darilo in kremšnito. Za zmagovalce bo na voljo bogat nagradni sklad, pokali in medalje. Za najmlajše pa bo organizirano varstvo otrok z izkušenimi vzgojiteljicami, ki bodo pripravile zanimive delavnice in animacije.

Vsako leto se prireditve udeleži vedno več obiskovalcev iz tujine. Letos pridejo tekači kar iz 20 tujih držav!

Novosti 2014:

- Dvomesečne brezplačne priprave na Nočno 10ko v Ljubljani.
- Osvežena darilna vrečka: namesto majice, ki se jo dobi že povsod spet unikatno tekaško darilo. Namesto naglavne lučke pa priročna in uporabna ročna lučka.
- Zapestnice za vse tekače: dviganje vrečk, vode in kremšnit po teku bo šlo lažje in hitreje s kupončki na zapestnici, ki jo bo vsak tekač dobil pred tekom
- Certificirana proga s stani AZS: proga je uradno izmerjena in potrjena na točno 10km.
- Brezplačna Facebook aplikacija Tek na Zid, ki vsakemu tekaču njegov rezultat zapiše tudi na njegov Facebook profil
- sms obveščanje vseh tekačev o rezultatih
- app Nočna 10ka, plačevanje s krednitnimi karticami in nova spletna stran
- Poleg glasbene skupine Joške vn na ciljnem prostoru bo tekače že ob progi zabavala Godba Gorje
- Športni sejem pred tekom bo ponudil še bolj raznoliko ponudbo tekaške opreme, artiklov in zanimivosti
- Močno okrepljen in dopolnjen program Ozara rekreativnega teka. Na Nočni 10ki bodo praznovali tudi 20 letnico obstoja z Adijem Smolarjem. Skupaj z njimi bomo opozarjali na premagovanje ovir ljudi z duševnim zdravjem in bomo tudi dobrodelni - predali bomo ček z donacijo v vrednosti 2501
- Vsak tekač v cilju prejme plastenko Powerade napitka in tradicionalno kremno rezino
- Unikatno medaljo – vilico smo letos še dodatno oplemenitili in gravirali za trajni spomin
- Na progi bo rekordnih 2501 tekačev, skupaj z otroki in rekreativci pa bomo ponovno presegli magično mejo 3000 tekačev.
- Pričakujemo tudi rekordno števillo bosonogcev – kot edini v Sloveniji imamo kategorijo bosih tekačev. Pričakujemo jih vsaj 30.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ