Olimpijske igre Tokio 2020: Bodo maratonci tekli v 800 km oddaljenem Sapporu?

Olimpijske igre Tokio 2020: Bodo maratonci tekli v 800 km oddaljenem Sapporu?
31.10.2019 AVTOR: K. R., foto: https://swimswam.com

Organizatorje skrbijo (pre)visoke temperature.

Olimpijski maraton in hitra hoja se bosta zaradi visokih temperatur morda preselila v Sapporo, kjer bodo temperature nižje.Organizatorji se želijo izogniti težavam, ki so jih bili deležni atleti na svetovnem prvenstvu v Dohi, kjer je skoraj polovica tekačev zaradi visokih temperatur in vlage odstopila. Sapporo se nahaja 800 kilometrov stran.

»Zdravje in dobro počutje športnikov sta nam vedno na prvem mestu," je dejal Thomas Bach, predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja.

Organizatorji so iskali načine, kako zaščititi športnike in gledalce pred temperaturami v Tokiu, ki jih pričakujejo med poletnimi olimpijskimi igrami in paraolimpijskimi igrami prihodnje leto. Sprva so sicer načrtovali, da bi teke na daljše razdalje načrtovali v hladnejših urah, a pojavila so se vprašanja, ali so takšni urkepi dovolj. Visoka vlaga in visoke temperature v Dohi so se kljub polnočnemu štartu izkazale za prenaporne.

Temperature v Tokiu v juliju in avgustu, ko mesto gosti olimpijske in paraolimpijske igre, običajno presegajo 30 °C, visoka vlažnost pa povzroči dodatno nelagodje. Temperature v Sapporu, ki je bil gostitelj zimskih olimpijskih iger leta 1972, so v tem času za 5 °C - 6 °C hladnejše kot podnevi kot v Tokiu. O spremembi lokacije bodo razpravljali z drugimi soorganizatorji, vključno z mestom Tokio in izdajatelji televizijskih programov.



Morda vas zanima tudi: Tokio 2020: Olimpijske medalje bodo narejene iz recikliranih telefonov in računalnikov

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ