Organizatorji napovedujejo rekord na Ljubljanskem maratonu

Organizatorji napovedujejo rekord na Ljubljanskem maratonu
19.10.2017 AVTOR: L. Z.
Največja tekaška prireditev v Sloveniji bo na sporedu že 22., a na njej na bo najboljših slovenskih maratoncev.

Gabrijel Ambrožič: "Absolutno je letošnji cilj nov rekord."

Gojko Zalokar: "Porast udeležbe je več kot petodstoten."

Trasa: Z izjemo nekaterih lepotni popravkov bo ista kot lani: četrtič bo preizkušnja na najdaljši razdalji potekala v enem samem krogu, bila pa naj bi najhitrejša doslej.

Bliža se največja tekaška prireditev v Sloveniji: prihodnji konec tedna je na sporedu Ljubljanski maraton. Na dvodnevno tekaško prireditev, ki bo potekala že 22., je v vseh kategorijah trenutno prijavljenih 28.405 tekačev, a med njimi ne bo najboljših slovenskih maratoncev.

Trasa bo z izjemo nekaterih lepotni popravkov ista kot lani: četrtič bo preizkušnja na najdaljši razdalji potekala v enem samem krogu, bila pa naj bi najhitrejša doslej. V nedeljo se bo tek na 10 km začel ob 8.30, teka na 21 in 42 kilometrov pa ob 10.30, soboto pa bo v okviru tekmovanj potekalo prvenstvo Slovenije v uličnem teku za osnovne (2 km) in srednje šole (3,5 km). V nedeljo bo za državno prvenstvo štel veliki maraton.

"Porast je več kot petodstoten. Program začnemo v četrtek s sejmom Tečem na Gospodarskem razstavišču s programi, ki se nanašajo na tek. Letos pričakujemo na sejmu 50.000 ljudi. Prireditev se začne v soboto z Lumpi tekom. Nadaljujemo s šolskimi teki. Soboto zaključujemo s fun tekom za tuje tekače, da spoznajo mesto. Zaključek dneva bo otvoritev s sprejemom tujih tekmovalcev in predstavitvijo najboljših tujcev. V nedeljo pa klasika. Začnemo z 10-kilometrskim tekom, potem sledita 42- in 21-kilometrskim tekom, " je med drugim za STA navedel direktor maratona Gojko Zalokar.

"Absolutno je letošnji cilj nov rekord, " je zatrdil Gabrijel Ambrožič, zadolžen za nastop vrhunskih tujih atletov, in dodal, da sta prijavljena dva tekača z osebnim rekordom pod 2:05. Obetamo si lahko pravi spektakel na ljubljanskih ulicah!

Značke: Ljubljanski maraton
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ