Pred začetkom priprav na 20. Volkswagen Ljubljanski maraton

Pred začetkom priprav na 20. Volkswagen Ljubljanski maraton
22.08.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Večina maratoncev in polmaratoncev je že dodobra zagrizla v svoje priprave na Ljubljanski maraton. Zamudniki bodo pa v prihajajočih tednih poskušali nadoknaditi zamujene kilometre v pripravljalnem obdobju.

NAKUP PROGRAMA (15 EUR) – pri prijavi v polje Promocijska koda vpišite OSNOVNI

 

PRIJAVA NA SKUPINSKE PRIPRAVE (75 EUR – 2 meseca)

Uvodni trening bomo naredili v četrtek 27. avgusta ob 18.00 v parku Tivoli. Pridružite se nam lahko vsi, ki se boste prijavili na naše skupinske priprave. 

S pripravami začnemo nato 31. avgusta.

Pripravili smo vam nekaj nasvetov, kako vseeno priti do dobre pripravljenosti in na koncu uživati na Ljubljanskem maratonu.

Izberite si dosegljivo razdaljo

Pri prijavi na maraton si izberite razdaljo, ki je realno dosegljiva. Naj ne bodo vaši cilji previsoki, kajti do maratona nas loči le še 10 tednov, ki se bodo še prehitro iztekli. 10 tednov nam namreč zadostuje za dobro pripravo na 10km, za 21km in 42km pa bi potrebovali nekoliko več časa. Pravilno izbrana razdalja vam bo omogočila več užitkov tudi pri treningu. Previsoki cilji hitro lahko postanejo nepotrebna obveza, ki vas lahko dolgoročno samo odvrne od teka.

Preverite opremo

Preden se lotite bolj sistematičnega treninga z več tekaškimi kilometri dobro preverite še svojo tekaško obutev. Le ta je namreč naš najpomembnejši kos opreme, zato naj bo v dobrem stanju. Tekaški copati ponavadi optimalno delujejo nekje 500 do 800km. Seveda se te številke nekoliko razlikujejo glede na našo telesno težo, izbiro terenov in model tekaških copat. Preglejte predvsem, če vam copat še lepo podpira stopalo med tekom. Poškodbe zaradi preveč uničenih copat namreč niso tako redke med tekači.

Glede ostale opreme ni potrebno izgubljati preveč besed, saj je ravno to prednost teka, da potrebujemo le še majico in hlače, pa smo že lahko v tekaškem koraku na svoji najljubši poti.

Načrt vadbe

Če vam za dobro pripravo že nekoliko zmanjkuje časa, je pomembno, da se vadbe lotite sistematično. Potreben bo reden tek po programu, zagotovo pa je zraven priporočljivo vsaj 1x tedensko narediti tudi vaje za moč. Škodovale pa ne bodo niti vaje za gibljivost. Obe vsebini sta lahko dobra preventiva pred poškodbami, moč pa lahko pozitivno vpliva tudi na rezultat.

Za vse, ki še iščete pravi program za pripravo na Ljubljanski maraton, smo pri tekac.si v sodelovanju s KinVitalom pripravili 8 – tedenski program vadbe za pripravo na vse tri tekmovalne razdalje (10, 21 in 42km). Programi so razdeljeni v 3 skupine, in sicer za začetnike, za redne tekače in za tiste najhitrejše.

NAKUP PROGRAMA (15 EUR) – pri prijavi v polje Promocijska koda vpišite OSNOVNI

Pridružite se nam na pripravah

Za kar najboljšo pripravo pa se nam v Ljubljani ali Domžalah lahko pridružite na 8 - tedenskih tekac.si pripravah na Ljubljanski maraton (31. avg. – 25. okt).

Poskrbeli smo za strokovno izobražene trenerje, tako da bodo le te potekale pod vodstvom diplomantov kineziologije s Fakultete za šport. Za vas smo pripravili več težavnostnih skupin, analizo tehnike teka, možnost kombiniranja s funkcionalno vadbo za moč,

Poleg rednih terminov pa bo na sporedu tudi več skupinskih vikend tekov, kjer bomo v več skupinah odtekli teke v bližini tekmovalnih razdalj (od 10km do 35km – odvisno od tekmovalne razdalje).

PRIJAVA NA SKUPINSKE PRIPRAVE (75 EUR – 2 meseca)
Značke: Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ