Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor častni pokrovitelj teka Wings for Life World Run Slovenija

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor častni pokrovitelj teka Wings for Life World Run Slovenija
22.04.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Wings for Life World Run je globalni tek edinstvenega formata. Ob natanko isti uri bo na 35 lokacijah po vsem svetu startalo na deset tisočev tekačev in teklo za tiste, ki tega ne morejo zaradi svoje invalidnosti.

Prijave in informacije:
 

WINGS FOR LIFE WORLD RUN

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je predal listino o častnem pokroviteljstvu nad tekom Wings for Life World Run Slovenija, in s tem postal prvi predsednik republike, ki je javno podprl ta dobrodelni globalni tek.

Tekmovanje se od drugih loči tudi po tem, da udeleženci ne tečejo proti ciljni črti, temveč jih lovi zasledovalno vozilo, ki bo na vseh lokacijah startalo istočasno. Vse startnine in donacije bodo namenjene neprofitni fundaciji Wings for Life, ki financira raziskovalne projekte na področju hrbtenjače s ciljem, da najde zdravilo za poškodbe hrbtenjače. Lani je bilo zbranih več kot 3 milijone eurov. Tek bo letos potekal že drugo leto zapored.

Lokalni ambasadorji teka Roman Kejžar, Matej Markovič, Anja Klašnja, Nino Batagelj in Gal Jakič so se odzvali povabilu Predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in se danes, 22. aprila 2015, v Predsedniški palači udeležili slovestne predaje listine o častnem pokroviteljstvu nad tekom Wings for Life World Run Slovenija. Svečanosti so prisostvovali tudi otroci iz italijanske osnovne šole Dante Aligheri iz Izole, ki so v Ljubljani ob obisku italijanski predsednik Sergia Mattarella.

Borut Pahor, do sedaj najmlajši predsednik Republike Slovenije, je med ljudmi priljubljen tudi zaradi svoje družabnosti in želje, da se približa oziroma bolje spozna vsakdan svojih državljanov. V času predsedniške volilne kampanije je tako prostovoljno opravljal najrazličnejše poklice, neredko pa izkoristi priložnost, da prisluhne in pomaga ljudem v stiski. V prostem času je aktiven športnik, ki se rad udeležuje tekaških in drugih športnih prireditev, zato so ga ambasadorji povabili, da se udeleži teka tudi aktivno. Hvaležni športniki so predsedniku izročili zahvalno pismo in majico s podpisom direktorja teka Wings for Life World Run, se mu iskreno zahvalili in zagotovili, da bo njegovo dejanje ljudem odprlo srca in jih motiviralo za udeležbo na teku, kjer bomo vsi skupaj tekli za tiste, ki tega ne morejo.

Podpora predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja predstavlja veliko spodbudo za organizacijsko ekipo, zasluge za uspeh fundacije pa so skupne. Upamo, da bo zgledu predsednika Pahorja sledilo čim več vodij drugih držav po svetu in da se 3. maja na startu zberemo v čim večjem številu! Poškodbe hrbtenjače naj postanejo ozdravljive!
Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ