Pregled tedna: Janežič drugi na Madžarskem, Rudolf v Italiji do izida sezone

Pregled tedna: Janežič drugi na Madžarskem, Rudolf v Italiji do izida sezone
10.07.2017 AVTOR: L. Z.
Slovenski rekorder Luka Janežič je na mednarodnem atletskem mitingu v madžarskem Szekesfehervarju 400 metrov pretekel v 45,44 sekunde in osvojil drugo mesto.

Janežič je zaostal le za letos izjemno hitrim Stevenom Gardinerjem iz Bahamov (44,61).

»Malo mi je žal, ker čutim, da imam v nogah čas pod 45 sekundami, vedno pa naredim napako, ki me stane pol sekunde. Vedno v tej sezoni v cilj pridem še kar svež, ker prepočasi začnem. Toda dosegam stabilne čase, zelo enakomerne in lepe, potrjujemo normo za SP. To je bila tudi najboljša skupina, v kateri sem tekel v tej sezoni. Čeprav sem bil že tudi v diamantni ligi in sem premagal slovita imena, pa je bila tu najboljša konkurenca, saj ima večina s startne liste čase pod 45 sekundami, vendar sem si priboril drugo mesto. Sem zelo zadovoljen po tej plati, « je 21-letni šprinter za STA opisal svoj zadnji nastop pred evropskim prvenstvom za mlajše člane, kjer bo med favoriti za odličja.

Na tem tekmovanju bo nastopila tudi Anita Horvat, ki skupaj z Janežičem trenira pod vodstvom Roka Predaniča. V petek je na atletskem mitingu v francoskem mestu Sotteville-les-Rouen zasedla peto mesto, z rezultatom 53,40 – več kot sekundo počasnejšim kot na mitingu v Velenju – pa ni bila zadovoljna. »Zaradi zelo močnega vetra na prvi ravnini nisem mogla teči hitreje. Poleg tega sem naredila napako, ker bi morala  prvi zavoj začeti hitreje. «

Isti dan je pripravljenost pred EP preveril tudi 800-metraš Jan Petrač. Na mitingu v italijanskem Nembru je osvojil sedmo mesto in dosegel drugi najboljši rezultat v karieri (1:47,60). Dve mesti pred njim se je uvrstil slovenski rekorder Žan Rudolf (1:46,96), ki očitno dviguje formo, saj se je letos prvič spustil pod mejo minute in 47 sekund.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ