Pregled tedna: Janežič dvakrat zmagal, Horvatova do norme za EP

Pregled tedna: Janežič dvakrat zmagal, Horvatova do norme za EP
13.02.2017 AVTOR: L. Z.
Minuli teden je bil za slovensko atletiko nadvse uspešen.

Luka Janežič je ponovno potrdil, da bo na marčevskem EP v Beogradu meril visoko, zelo visoko.

Le dan po linški zmagi je imel Janežičev trener Rok Predanič nov razlog za zadovoljstvo: njegova varovanka Anita Horvat je dosegla normo za dvoransko evropsko prvenstvo (54,00).

Gregor Grahovac in Agata Zupin sta postavila mladinska državna rekorda. 

Luka Janežič (AD Kladivar) je ponovno potrdil, da bo na marčevskem EP v Beogradu meril visoko, zelo visoko. V torek je bil najboljši v francoskem Val de Reuilu (46,95), v petek pa še v Linzu, kjer 400 metrov zmogel v 46,35 – le tri stotinke počasneje od osebnega in državnega rekorda. Na istem mitingu je v teku na 200 m z mladinskim državnim rekordom zmagala Agata Zupin (AD Kamnik) (24,11).

Janežič bo naslednjič tekel 18. februarja v Birminghamu. Le dan po linški zmagi je imel Janežičev trener Rok Predanič nov razlog za zadovoljstvo: njegova varovanka Anita Horvat (AD Mass) je dosegla normo za dvoransko evropsko prvenstvo (54,00). Še več: z rezultatom 53,27 – o vrednosti dosežka priča dejstvo, da bi lani pomenil tudi normo za EP na prostem – je zmagala na močnem dunajskem mitingu.

Tam so tekli tudi številni drugi slovenski atleti: Gregor Grahovac (AD Mass) je postavil mlajše mladinski državni rekord na 400m (49,04) ter bil 5.; Aleš Zver (1:53,21) in Jan Vukovič (1:54,01) sta bila 4. in 6. na 800 m, pri čemer je slednji le za 21 stotink zgrešil slovenski rekord za mlajše mladince. V teku na 1500 m sta osebne rekorde dosegla zmagovalec med moškimi Matevž Cimermančič (4:01,13) in druga med ženskami Patricija Plazar (4:31,30).

V nedeljo je premierno potekalo mladinsko balkansko prvenstvo v dvorani, ki ga je gostil Istanbul. Mala, 4-članska slovenska odprava je bila zelo uspešna. Balkanski mladinski dvoranski prvakinji sta postali Lara Omerzu v skoku v višino s preskočenimi 180 cm in Nastja Modic v skoku s palico s preskočenimi 410 cm. Nika Glojnarič (vse tri AK Brežice) je v teku na 60 m z ovirami z rezultatom 8.49 postala balkanska mladinska dvoranska podprvakinja. Uspešno je nastopil tudi Tilen Šimenko Lalič (Poljane Maribor) v teku na 800 m, ki je z rezultatom 1:52.84 osvojil bronasto medaljo.

Da ne bi slučajno pomislili, da se pozimi na prostem ne tekmuje. Rok Puhar je na polmaratonu v Veroni osvojil 7. mesto in se prvič spustil pod uro in šest minut (1:05:47).

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ