Pregled tedna: Osebni rekord Petrača, Zupinova trenutno vodilna mladinka v Evropi

Pregled tedna: Osebni rekord Petrača, Zupinova trenutno vodilna mladinka v Evropi
05.06.2017 AVTOR: L. Z.
Ker v minulem tednu močnejših tekmovanj na domačih tleh niso imeli, so slovenski atleti osebne rekorde in norme lovili onkraj meja.

Agata Zupin je s časom 57,90 postavila najboljši izid sezone v Evropi med mladinkami.

 

Jan Petrač je za več kot pol sekunde izboljšal osebni rekord, ki sedaj znaša 1:47,15.

 

Tilen Šimenko Lalič je zmagal v Varaždinu in izpolnil normo za mladinsko EP.

Potem ko je Agata Zupin (Kamnik) odlično začela sezono na prostem v teku na 400 metrov, je tej razdalji dodala še ovire – in bila še bolj uspešna. V nedeljo je na mitingu v Zagrebu zmagala s časom 57,90, kar je trenutno najboljši mladinski izid sezone v Evropi. Resda se je sezona komaj dobro začela, a dovolj zgovoren je podatek, da bi s tem rezultatom na evropski lestvici lani končala na četrtem mestu.

Na istem mitingu je Jerneja Smonkar (Velenje) slavila na 800 m (2:08,13), kjer je bila tretja povratnica po poškodbi Maruša Mišmaš (Mass, 2:09,90), ki je na svoji facebook strani zapisala, da »je bila zanimiva tekma in komaj čaka naslednji izziv. «

Jan Petrač in Žan Rudolf (oba Mass) letos živita v Veroni in trenirata pod okriljem Giannija Ghidinija, ki je pred dvema letoma v svetovni vrh teka na 800 metrov izstrelil Amela Tuko. Tako Petrač kot Rudolf sta imela pozimi nekaj težav s poškodbami, a sta poletje očitno dočakala dobro pripravljena. Predvsem Petrač, ki je v nedeljo v Gavardu s časom 1:47,15 za več kot pol sekunde izboljšal osebni rekord in za 18 stotink sekunde ugnal klubskega kolega. Oba sta med tednom nastopila tudi na mitingu v Ponzanu, kjer je bil Rudolf zajec na 1.500 metrov, Petrač pa je na tej razdalji dosegel čas 3:44,74, kar je dobri dve sekundi slabše od njegovega osebnega rekorda. V Ponzanu je nastopil tudi Jan Kokalj (Kladivar), ki je odstopil v teku na pet kilometrov.

Odličen tek je v sredo uspel tudi Tilnu Šimenku Laliču (Poljane), trenutno tretjemu najhitrejšemu Slovencu na dva stadionska kroga. Na mitingu v Varaždinu je zmagal s časom 1:50,19, s čimer je postavil normo za mladinsko evropsko prvenstvo.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ