Pregled tekov: Gorenjska, moj planet - pretecimo ga

Pregled tekov: Gorenjska, moj planet - pretecimo ga
02.03.2020 AVTOR: K. R., foto: Gorenjska, moj planet

Še en mesec do začetka serije tekov Gorenjska, moj planet 2020. Letos prvič v Cerkljah in na Vrhniki! Serija obsega deset tekov v desetih krajih na Gorenjskem in bližnji okolici.

PRESTAVLJENO:

Gorenjska je s svojo lepoto in razgibanostjo ena najbolj privlačnih pokrajin na svetu in nudi številne možnosti rekreacije, tudi teka. Gorenjska mesta, vasi, jezera, hribi, doline … prebivalcev in obiskovalcev ne puščajo ravnodušnih, ampak nas vedno znova navdušujejo in nas vabijo v ta čudoviti svet, v različne kotičke našega malega planeta. Organizatorji serije tekov gorenjska, moj planet, vas vabijo, da ga skupaj pretečete na tekaških prireditvah v okviru povezave »Gorenjska, moj planet«!

Organizatorji so na svoji spletni strani zapisali: "Na vseh prireditvah se bomo potrudili, da boste poleg športno tekmovalnega vzdušja izkusili tudi značaj in tradicijo krajev, v katerih bodo prireditve organizirane. V ta namen bo na vsaki prireditvi poskrbljeno za dodaten program s tipičnimi lokalnimi vsebinami. Poskusili boste lahko lokalne dobrote, izvedeli zanimive lokalne zgodbe, se pozanimali o turistični ponudbi območja. Se vidimo na naših skupnih športno rekreacijskih podvigih na Gorenjskem, našem planetu! Serija tekov GORENJSKA, MOJ PLANET (GMP) je v letu 2020 organizirana šesto leto zapored. Vanjo je vključenih 10 tekaških prireditev na širšem območju Gorenjske. Prireditve so v prvi vrsti namenjene rekreativnim tekačem vseh starostnih skupin, odprte pa so brez omejitev tudi za najboljše tekmovalce."

Tekmovalci z udeležbo na več tekih zasledujete cilj vsaj 6 udeležb, za kar na koncu prejmete priznanja in praktične nagrade sponzorjev. V odraslih kategorijah poteka pokalno točkovanje v absolutni konkurenci in po starostnih kategorijah. Ena ključnih ciljnih skupin so otroci in mladostniki, katerim je posvečena ustrezna pozornost s posebnimi kategorijami, ustreznim programom ter ustrezno animacijo.

Koledar

Tek po ulicah Tržiča, Tržič, 28. 3. 2020; PRESTAVLJENO
Tek Petra Levca, Trzin, 18. 4 2020;
Brezjanski tek, Brezje, 6. 6. 2020;
Radol’ška 10ka, Radovljica, 24. 6. 2020;
Kranjskogorska 10ka, Kranjska Gora, 15. 8. 2020;
Cerkljanska 10ka, Cerklje, 19.9.2020;
Športni svet, dobrodelna Vrhnika, 22.8.2020;
Veronikin tek, Kamnik, 10. 10. 2020;
Tek pod svobodnim soncem, Žirovnica, 17. 10. 2020;
Miklavžev tek, Snovik, 1. 12. 2019.

Pregled ostalih tekaških pokalov:

Pregled tekov: Serija Nočni teki Slovenije (Fatburn tekaški pokal)

Pregled tekov: Štajersko koroški pokal 2020

Pokal Modri trak: boj slovenskih in italijanskih tekačev

Pregled tekov: Dolenjski tekaški pokal (DTP) oz. Teki Dolenjske

Vse prireditve:TU.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ