Primož Kobe odslej s copati Asics

Primož Kobe odslej s copati Asics
09.01.2013 AVTOR: Matej Zalar
Naš trenutno najuspešnejši maratonec je preko zime zamenjal opremljevalca športne opreme.

Prenovljena spletna stran!
Primoža Kobeta lahko spremljate tudi na Facebooku in na prenovljeni spletni strani primozkobe.com

Olimpijski maraton v Londonu, na katerem je z najhitrejšim slovenskim časom na olimpijskih igrah (2:19:28) dosegel 46. mesto, je Primož Kobe pretekel s copati Mizuno (o njegovi olimpijski opremi smo poročali tudi na našem portalu). Čez zimo pa se je odločil za spremembo in tako bo odslej od glave do peta opremljen z opremo Asics. Z novimi športnimi copati Primož Kobe morda ne bo hitrejši od leva, upamo pa, da bo še izboljšal svoj osebni rekord (Linz, 2:14:50), ki ga je letos popeljal na olimpijske igre ...Primož je konec decembra žal dobil potrditev ortopeda, da ima stresni zlom leve petnice. Pričakovani čas rehabilitacije je od 3 do 6 tednov, sicer bi trenutno že tekel po kenijskih cestah. Želimo mu čim hitrejše okrevanje!

V naslednji izdaji revije Tekac.si intervju s Primožem Kobetom!
V februarsko-marčevski izdaji revije Tekac.si bomo objavili obsežen intervju, v katerem nam je Primož med drugim povedal, kako v Keniji potekajo priprave z najboljšimi dolgoprogaši na svetu:
 "V Itenu (SZ Kenije, 500 km od Nairobija, op. p) treniramo v skupini 150 fantov, od katerih večina maraton teče okrog 2:10:00. Če treniraš z njimi, lahko upravičeno pričakuješ, da boš kdaj v resnici tekel tako hitro. Sicer sem v glavnem tekel po svojem planu. Na začetku sezone nisem bil vseskozi z najboljšimi. Če bi z njimi treniral na začetku sezone, bi lahko počil. Pretrenirati zna vsak, le najboljši pa trenirajo. Mislim, da mi pri tem veliko pomaga znanje, ki sem ga pridobil na Fakulteti za šport. Sicer so tekači v Keniji veliki optimisti, prisotna je pozitivna energija. Ničesar ne skrivajo. Nič nimajo, pa so bolj srečni od nas."

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ