Prostovoljci gradijo svet

Prostovoljci gradijo svet
14.03.2016 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Inštitut za kineziološke raziskave Znanstveno-raziskovalnega središča Univerze na Primorskem je 11. marca 2016 v Kopru pripravil sedmo brezplačno strokovno tekaško delavnico, tokrat tudi za prostovoljce.

Dr. Milan Hosta je iz filozofskega zornega kota osvetlil družbeni aktivizem in prostovoljstvo, Bernarda Habe je predstavila otroške in mladinske teke na Banka Koper 3. Istrskem maratonu, delavnico pa je obiskal tudi Boškarin Žvelto, maskota Istrskega maratona.

Škoda, da besed filozofa Milana Hoste ni slišalo vseh 800 in več prostovoljcev Istrskega maratona! Bili bi vsekakor ponosni na svoje delo, ki se ga vsako leto lotevajo zavestno, da naredijo nekaj dobrega za soljudi in svoje okolje, a tudi nezavedno; in to nezavedno je opredelil Hosta, aktivist, ki »pride iz hoste «). Istrski maraton je dragocena nova skupnost, takšna, kot si je želijo prostovoljci in tekači.

Bernarda Habe iz ŠD 3šport je predstavila otroške in mladinske teke, ki bodo na sporedu v soboto, 9. aprila 2016, dan pred teki, namenjenimi odraslim. Razpis bo vsak hip objavljen na spletni strani Istrskega maratona in s prijavami velja pohiteti, kajti število startnih mestu je tudi v tem primeru omejeno.

Udeležence strokovne tekaške delavnice je obiskal Boškarin Žvelto, maskota Istrskega maratona. Najbolj se ga je razveselil štiriletni Vitan, kljub rosni mladosti že tekač Istrskega maratona.

Predstavniki Društva Istrski maraton so osvetlili nekatere posebnosti svoje prireditve. Očitno je Istrski maraton ženskam prijazen tek, saj je delež tekačic na njem višji kot na drugih podobnih tekih (lani 45-odstoten). Kaže, da bodo morali organizatorji še naprej omejevati število startnih mest in da bo povpraševanje presegalo ponudbo. Porast števila tekačev v primerjavi drugega in prvega maratona je bil 50-odstoten, v primerjavi tretjega s prvim pa več kot 100-odstoten, izkušnja tretjega pa bo nakazala, do kod lahko seže številko udeležencev.

Naslednja tekaška delavnica bo plačljiva, izpeljal jo bo Urban Praprotnik v Ljubljani 19. marca 2016. Zadnja delavnica bo ponovno brezplačna, pripravili jo bodo v Kopru 1. aprila 2016.

Malo za ogrevanje, napovednik za maraton:

 

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ