Radenci ponovno v znamenju sonca in novih rekordov

Radenci ponovno v znamenju sonca in novih rekordov
21.05.2012 AVTOR: Uroš Buh
V toplem vremenu je zmagovalec in novi državni prvak postal Mitja Kosovelj.

Bera tekaških prireditev preteklega vikenda je bila sicer nezanemarljiva, a kljub temu je največ slovenskih rekreativcev krenilo na severovzhod države, kjer se je v Radencih odvijal že 32. Maraton treh src.

In to zelo uspešno, saj so organizatorji vnovič zabeležili rekordno število udeležencev tega drugega največjega maratona v Sloveniji - preko 7800 tekmovalcev se je namreč v soboto dopoldan pomerilo v različnih kategorijah in razdaljah v Radencih.

Najzanimivejše je bilo seveda dogajanje na najdaljši, 42 kilometrski razdalji, ki si jo je za svoj nastop izbral tudi potencialni kandidat za nastop na olimpijskem maratonu v Londonu, gorski tekač Mitja Kosovelj. Ker ima trasa tudi certifikat Mednarodne atletske zveze, bi mu namreč čas pod 2:15 prinesel tudi željeno A-normo za nastop na OI. Vendar je vreme še enkrat pokazalo zobe – čeprav obiskovalcem zelo naklonjeno sončno in toplo – saj je bilo na progi enostavno prevroče, zrak pa je bil poleg tega še izredno suh. Povrh vsega Kosovelj ni imel pravzaprav od 13. km nikogar ob sebi in je je praktično tri četrtine tekel povsem sam. Na koncu je s časom 2:22:09 osvojil zmago in si pritekel tudi naslov državnega prvaka v maratonu, nastop v Londonu pa se mu je tokrat pač izmuznil. Na drugem mestu je s petminutnim zaostankom v cilj prišel Etiopijec Erkolo Ahenafi, varovanec Romana Kejžarja Robert Kotnik, prav tako kandidat za OI, pa je v cilj pritekel tretji(2:31:03).

V ženski konkurenci je šla zmaga v roke Hrvatici Mariji Vrajić(2:57:33), ki prav tako ni imela resne tekmice na progi. Naslov državne prvakinje je šel v roke drugouvrščene Barbare Clemenz Dimnik(3:14:35), tretja pa je bila Brigita Burja(3:31:21).

Na polmaratonski razdalji je šla zmaga v moški konkurenci prav tako čez mejo – s časom 1:10:42 je namreč slavil Madžar Tamas Toth. Drugi je bil duatlonec Andrej Medved(1:12:21), tretje mesto pa je osvojil Tadej Kaluža(1:13:11).

Pri ženskah je slovensko čast ubranila Lidija Cerkovnik(1:20:51) pred Madžarko Agnes Kiss(1:22:18) in Aleksandro Fortin(1:25:37).

 

Več rezultatov si lahko ogledate tule.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ