Rekordna udeležba maratona v Valencii

Rekordna udeležba maratona v Valencii
04.12.2018 AVTOR: K.R., Foto: Facebook; Maratón Valencia

V nedeljo, 2.12.2018 je potekal maraton v Valencii.

Maraton v Valencii, (Maraton Valencia Trinidad Alfonso) so spremljale ga idealne vremenske razmere za tekače; suho vreme in 13 stopinj. Teklo je 19.498 tekačev, od tega 3.342 žensk in 16.156 moških. Na izbiro je bila 42-kilometrska proga, 21-kilometrska proga in 10-kilometrska proga.

Zmaga v roke Etiopijcu in Etiopijki
Zmagal je Etiopijec as Leul Gebreselassie, ki je tekel svoj drugi maraton, in je v cilj pritekel s časom 2:04:30 in podrl rekord. Drugi je v cilj pritekel El Hassan El Abbassi (Bahrain) s časom 2:04:43 in tretji Kenijec Matthew Kipkoech Kisorio, s časom 2:04:53. Etiopijka Ashete Dido je zmagala med ženskimi tekmovalkami, v cilj je pritekla z novim osebnim rekordom, s časom 2:21:12. Čeprav je večino proge vodila, je Kenijka Lydia Chermoei v cilj pritekla druga. Tretja je bila Etiopijka Tinbit Weldegebril, s časom 2:23:37.

Rok Puhar odstopil
Rok Puhar je v Valencii tekel svoj četrti maraton., zastavil si je visoke cilje, a ni šlo po planu. Takole je Rok strnil svoja razmišljanja na svojem Facebook profilu:

Valencia mi kot kaže ni usojena. Danes enostavno ni bil moj dan... Z glavo nisem bil pri stvari, ni bilo prave energije in posledično je sledil odstop ?♂️ Zastavil sem si visok cilj, mogoče previsok, a le tako napreduješ zato si nimam kaj očitati. Tokrat moj trud ni bil poplačan ampak to je šport. Pobral se bom in ponovno napadel”.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ