Rok Puhar in Sonja Roman pred evropskim pokalom

Rok Puhar in Sonja Roman pred evropskim pokalom
08.06.2017 AVTOR: L. Z.
Minsk bo v soboto gostil najboljše evropske dolgoprogaše, ki se bodo pomerili na evropskem pokalu na deset tisoč metrov.

Slovenska predstavnika v Minsku:

 

Sonja Roman. Starost: 38 let. Osebni rekord na 10.000 m: 34:35,12. Največji uspeh: Drugo mesto na dvoranskem EP (Torino, 2009, 1500 m).

 

Rok Puhar. Starost: 24 let. Osebni rekord na 10.000 m: 31:00,18. Največji uspeh: Norma v maratonu za svetovno prvestvo (2;18:22).

Slovenija na tem tekmovanju vrsto let ni imela predstavnika, letos pa v belorusko prestolnico potujeta dva: Sonja Roman (BC) in Rok Puhar (Triglav), v zadnjem času oba specialista za cestne teke.

Precej več mednarodnih izkušenj ima Romanova, državna rekorderka v teku na 1.500 metrov, ki pa »desetke « na stezi v tako močni konkurenci še ni tekla. Na državnem prvenstvu v dolgih tekih je zmagala s časom 34:35,12, najbližjo zasledovalko pa za sabo pustila za skoraj dve minuti.

»Glede na to, da so bile moje osnovne discipline teki na srednje proge, menim, da je moja prednost hitrost. Se pa zadnji dve sezoni res usmerjam na daljše razdalje, kar pomeni, da imam izkušnje tudi z njimi. Zato mislim, da je 10 km disciplina, ki jo bi znala dobro preteči. Veselim se, da bom prvič tekla 10-kilometrsko razdaljo na večjem mednarodnem tekmovanju. Ker je to prvič zame, ne bi želela ničesar napovedovati, saj bo konkurenca zelo močna, bi pa bila vsekakor vesela dobrega časa, « je za Atletsko zvezo Slovenije strnila svoje misli Romanova, ki sicer večino časa trenira v Nemčiji.

Rok Puhar je z Nemčijo povezan bolj študijsko, saj je diplomant germanistike. Nedavno je izpolnil maratonsko normo za svetovno prvenstvo, ki mu razumljivo predstavlja glavni cilj sezone. Osebni rekord na 10.000 metrov je postavil pred tremi leti v Kranju, ko je za pičlih 18 stotink sekunde zgrešil mejo 31 minut.

»Moj osrednji letošnji cilj je vsekakor nastop na svetovnem prvenstvu v Londonu, na zadnjih dveh tekmovanjih v Medvodah in Radencih pa sem nastopil na razdalji 10 km, ki me čaka tudi sedaj v Minsku. Tovrstne tekme mi služijo predvsem za pripravo na svetovno prvenstvo. Treninge si pišem sam in tudi treniram večinoma sam, « je za Azs povedal naš trenutno najboljši maratonec.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ