Rudolf v Padovi sekundo hitreje kot na Dunaju

Rudolf v Padovi sekundo hitreje kot na Dunaju
06.02.2018 AVTOR: L. Z.
Slovenski rekorder na 800 m je zmagal s časom 1:47,80.

Tilen Šimenko Lalič je za malenkost izboljšal svoj osebni rekord, ki sedaj v dvorani znaša 1:52,49.

Žan Rudolf: "Upam, da bom kmalu dobil priložnost, da bi tekel v močnejši konkurenci in si priboril nastop na dvoranskem SP."


Slovenski rekorder Žan Rudolf (Mass) je na dvoranskem atletskem mitingu v Padovi zmagal v teku na 800 m in s časom 1:47,80 dobro sekundo zaostal za normo (1:46,50) za dvoransko svetovno prvenstvo v začetku marca v Birminghamu. Za preboj na to tekmovanje bo moral za skoraj pol sekunde izboljšati svoj državni dvoranski rekord (1:46,96).

Tilen Šimenko Lalič (Poljane Maribor) je v isti disciplini za malenkost izboljšal svoj osebni rekord, ki sedaj v dvorani znaša 1:52,49.

"Po drugem krogu pred mano ni bilo več tekača za narekovanje ritima in sem zadnja dva odtekel praktično sam. Tekmece sem prehitel za tri sekunde in več. Upam, da bom kmalu dobil priložnost, da bi tekel v močnejši konkurenci in si priboril nastop na dvoranskem SP. Sicer pa je moj cilj, da ostanem zdrav in se dobro pripravim tudi za poletno sezono. Moj novi trener je Milovan Savić, ki mi ga je priporočila nekdanja rekorderka Brigita Langerholc in je vadil tudi njo. Zelo dobro sva se ujela in sedaj večino časa preživim na treningih v Pulju in Medulinu, od koder prihaja Savić, " je za STA pojasnil 24-letni Rudolf, ki je državni rekord tekel 31. januarja 2013 v Linzu. Letošnjo sezono je začel na mitingu na Dunaju, kjer je z rezultatom 1:48,63 zasedel četrto mesto.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ