Rudolf znova rekordno

Rudolf znova rekordno
01.02.2013 AVTOR: Jure Jeromen
Žan Rudolf na mitingu v Linzu ponovno z rekordnim časom.

Žan Rudolf, ki je na dvoranskem mitingu na Dunaju pred tremi dnevi zmagal v teku na 800 metrov in s časom 1:47,44 postavil nov slovenski dvoranski rekord, je včeraj v Linzu tekel še za odtenek hitreje in svoj rekordni čas pomaknil na 1:46,96 ter prav tako zmagal.

Maruša Mišmaš, ki je bila na Dunaju na 1500 m druga in izpolnila normo za EP, je bila v Linzu tretja na 800 m in zaostala za normo za EP.

Normo za EP je na 800 m izpolnil še Mitja Krevs, ki je bil s časom 1:50,43 šesti.

Žan Rudolf, ki je rekordni čas napovedoval že v torek je bil z novim rekordom in zmago seveda zadovoljen. »Tek je bil še hitrejši kot na Dunaju, prvih 400 m smo pretekli v 51 sekundah. Ponovno sem prvih 600 m tekel rezervirano, nato pa v zadnjem krogu pokazal svojo moč. Pri tem sem se skoraj zapletel z Američanom Erikom Sowinskim, ki je bil na čelu kolone v prvih treh krogih. Ob prehitevanju (najprej po desni, nato pa še po levi) sva se nekoliko zapletla in pri tem bi skoraj padel, a na srečo se je vse dobro izteklo in do zmage sem prišel v zadnji ravnini. Sezona se je torej začela odlično in upam, da na EP na Švedskem pridem do finala," je povedal Žan Rudolf.

Pred dvoranskim evropskim prvenstvom bo Žan Rudolf tekmoval še konec februarja na mitingu v Stockholmu. 

 

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ