Rusi ostajajo na hladnem, dvoransko SP 2020 na Kitajskem

Rusi ostajajo na hladnem, dvoransko SP 2020 na Kitajskem
28.11.2017 AVTOR: L. Z.
Čeprav so izpolnili mednarodne kriterije glede dopinških testov in iz vadbenega procesa odstranili suspendirane trenerje, Iaaf še ni (dovolj) zadovoljna z ruskim napredkom.

Iaaf je določila, da bo kitajski Nanjing, mesto z več kot osmimi milijoni prebivalcev, gostil atletsko dvoransko svetovno prvenstvo leta 2020.

Rusi še naprej zavračajo potrditev McLarnovega poročila, prav tako pa vseh zahtev še ni izpolnila njihova protidopinška agencija.

 

Izmed ostalih držav, ki so bile pod protidopinškim drobnogledom Iaaf, je bil le Maroko popolnoma umaknjen z liste.

Rusi ostajajo izključeni iz atletskih tekmovanj, je sporočila Mednarodna atletska zveza (Iaaf) sredi drugega dneva seje svojega vodstva v Monaku. Rune Andersen, ki vodi skupino, ki preiskuje sistematične in domnevno s strani ruske države podprt model dopinga, je dejal, da Rusi še niso izpolnili vseh zahtev, poroča STA.

Rusi so medtem že izpolnili mednarodne kriterije glede dopinških testov, iz vadbenega procesa pa so odstranili tudi suspendirane trenerje. Še naprej pa zavračajo potrditev McLarnovega poročila, prav tako pa vseh zahtev še ni izpolnila njihova protidopinška agencija in jo svetovna 16. novembra še ni ponovno vključila v svoje vrste.

Izmed ostalih držav, ki so bile pod protidopinškim drobnogledom Iaaf, je bil Maroko umaknjen z liste, Belorusija, Etiopija, Kenija in Ukrajina pa so na njej ostale in morajo izpolniti dodatne zahteve posebne komisije Iaaf.

Dvoransko SP 2020 na Kitajskem

Iaaf je tudi določila, da bo kitajski Nanjing, mesto z več kot osmimi milijoni prebivalcev, gostil atletsko dvoransko svetovno prvenstvo leta 2020. Kandidata sta bila še Beograd in poljski Torunj.

Odločili so se tudi, da bo svetovno prvenstvo v polmaratonu leta 2020 potekalo v poljskem pristaniškem mestu Gdansk, ekipno SP v hitri hoji, prav tako leta 2020, pa bo v beloruskem Minsku.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ