S hojo do teka (0 do 5 km), 6. teden

S hojo do teka (0 do 5 km), 6. teden
28.03.2022 AVTOR: Luka Hren
Prva polovica programa je že za nami. Nabralo se je že kar nekaj ur in kilometrov, ki smo jih pretekli v zadnjih petih tednih. Pred nami je že šesti teden, kjer nas čakajo novi izzivi in nove zmage.

Pri vadbi s hojo do teka (0 do 5 km) se lahko pridružite tudi skupini, ki bo vadila pod strokovnim vodstvom KinVitalovih trenerjev. Več informacij: www.kinvital.si

Imaš kakšno vprašanje o vadbi? Piši nam na info@tekac.si

Čas tekaškega intervala smo povečali že na 8 minut. Vedno bolje nam gre, zato je časa namenjenega hoji vedno manj. Iz tedna v teden smo bližje končnemu cilju, ko bomo brez težav in z nasmehom na obrazu pretekli 5 kilometrov.



Dan

Program vadbe

Ponedeljek, 10.2.

Odmor ali vaje za gibljivost

Torek, 11.2.

7 - 10 minut hoje in atletske abecede za ogrevanje, temu sledi dinamično raztezanje. V glavnem delu 4x ponovimo 8 minut teka in 1 minuto hoje. Po 2 ponovitvi naredimo nekoliko daljši odmor in vmes napravimo vaje za moč. Zaključni del naj vsebuje še 5 minut lahkotne hoje in statično raztezanje.

Sreda, 12.2.

Odmor

Četrtek, 13.2.

7 - 10 minut hoje in atletske abecede za ogrevanje, temu sledi dinamično raztezanje. V glavnem delu 4x ponovimo 8 minut teka in 1 minuto hoje. Po 2 ponovitvi naredimo nekoliko daljši odmor in vmes napravimo vaje za ravnotežje. Zaključni del naj vsebuje še 5 minut lahkotne hoje in statično raztezanje.

Petek, 14.2.

Odmor ali vaje za gibljivost

Sobota, 15.2.

SKUPINSKI TEK – park Tivoli ob 10.00

Nedelja, 16.2.

Vaje za moč

Značke: Tek, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ