Slovenca z grenkim priokusom zapuščata Birmingham

Slovenca z grenkim priokusom zapuščata Birmingham
05.03.2018 AVTOR: L. Z.
Luki Janežiču so na 400 m do finala zmanjkale le štiri stotinke sekunde, Anita Horvat je izpadla v prvem krogu.

Anita Horvat: "Za mano je dobra sezona, očitno je prehlad pred prvenstvom pustil prevelike posledice, na koncu me je povsem pobralo in sem zelo razočarana."

Luka Janežič: "Moral bi hitreje začeti prvih 200 m, škoda, četudi sem dokazal, da sodim med najboljše na svetu."

Luki Janežiču (Kladivar Celje) se na dvoranskem svetovnem prvenstvu v atletiki v Birminghamu 2. marca ni uspelo uvrstiti v finale; v polfinalu teka na 400 m je v tretji skupini na tretjem mestu s 46,37 sekunde za štiri stotinke zgrešil zaključni nastop najboljše šesterice. Imel je skupno sedmi izid polfinala.

Anita Horvat (Velenje), druga slovenska predstavnica na SP, je v kvalifikacijah na 400 m v četrti skupini zasedla zadnje, peto mesto in je s 53,52 sekunde na skupnem 23. mestu končala nastope na tem prvenstvu.

"Na žalost mi je malo manjkalo, tako blizu finala šesterice, pa vseeno tako daleč. Moral bi hitreje začeti prvih 200 m, škoda, četudi sem dokazal, da sodim med najboljše na svetu. Napravil sem sicer velik uspeh, sedmi sem na svetu, toda možnosti sem imel še za kaj več. Finale bi bila res velika stvar, vendar zdaj še z večjim z optimizmom gledam naprej, " je za STA dejal Janežič, sicer najhitrejši v kvalifikacijah.

Cilj stopničke v Berlinu

Na prejšnjih dveh dvoranskih prvenstvih, 2016 v Portlandu in lani na EP v Beogradu, je zaradi prestopa ostal brez izida; tokrat je zmogel odmisliti ta dva neuspeha. Zdaj ga čaka nekaj premora, potem pa priprave na poletno sezono. "Glavni cilj bodo zmagovalne stopničke na evropskem prvenstvu v Berlinu; pred dvema letoma sem bil v Amsterdamu na EP že peti in kaj manj, kot sem dejal, tudi ne morem načrtovati, če bom zdrav in brez poškodb, " je napovedal slovenski rekorder.

Prehlad pustil prevelike posledice

"Kaj naj rečem, za mano je dobra sezona, očitno je prehlad pred prvenstvom pustil prevelike posledice, na koncu me je povsem pobralo in sem zelo razočarana, " je povedla Horvatova. Imela je tako kot Janežič drugi prijavljeni časa v svoji skupini, kar je bilo lepo izhodišče, saj sta ti mesti neposredno vodili v polfinale.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ