Tako hitro dveh dvoranskih krogov ni pretekel še nihče (VIDEO)

Tako hitro dveh dvoranskih krogov ni pretekel še nihče (VIDEO)
12.03.2018 AVTOR: L. Z.
Američan Michael Norman je s časom 44,52 postavil svetovni dvoranski rekord v teku na 400 m.

Američan Michael Norman je postavil svetovni dvoranski rekord v teku na 400 m; na ameriškem študentskem prvenstvu v mestu College Station v zvezni državi Teksas je tekel 44,52 sekunde. S tem je popravil prejšnji rekord 44,57, ki ga je njegov rojak Kerron Clement tekel 12. marca 2005, prav tako na ameriškem prvenstvu v Fayettevilleju v Arkansasu.

Norman, svetovni prvak do 20 let, je v prvi tekmi finala najprej gledal Akeema Bloomfielda, ki je postavil jamajški dvoranski rekord (44,86), nato pa je sam v drugem finalu za pet stotink popravil prejšnji svetovni rekord.

Kaj kmalu bi se zgodilo, da bi Norman v enem dnevu prišel do dveh svetovnih rekordov. S štafeto 4x400 m univerze v Južni Karolini je tekel natanko sekundo hitreje (3:00,77) od dosedanjega svetovnega rekorda (3:01,77), a bo njihov dosežek štel le kot najboljši izid vseh časov. Rai Benjamin, ki je sicer tekel odlično in dosegel "leteči " vmesni čas 44,35, namreč prihaja iz Antigve in Barbude, zato Mednarodna atletska zveza Iaaf tega dosežka ne bo priznala kot svetovni rekord.

Svetovni rekord v tej štafeti je zadnje čase resnično "vroč ". Zadnji dan SP v Birminghamu so ga postavili Poljaki, ki so na tekmovanju v Teksasu vseeno ostali brez njega. Tudi drugouvrščena štafeta Texas A&M je tekla hitreje od svetovnih prvakov (3:01,43) in svetovni rekord vrnila v ZDA, saj vsi njeni člani prihajajo iz te države. Hitreje od Poljakov je tekla tudi tretjeuvrščena ekipa z univerze na Floridi.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ