Tek štirih mostov v znamenju rekorda in vrhunskih slovenskih tekačev

Tek štirih mostov v znamenju rekorda in vrhunskih slovenskih tekačev
12.06.2016 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Škofja Loka je bila s sobotnim nočnim tekom, Tek štirih mostov, središče rekreativnega teka.

Absolutnomoški

1. 0:11:51 0:31:19 KOBE PRIMOŽ
2. 0:11:52 0:31:44 HAFNER DOMEN
3. 0:11:52 0:31:48 KEJŽAR ROMAN
4. 0:11:51 0:32:23 SAMIDE JAN
5. 0:11:53 0:32:41 KOTNIK ROBERT

Absolutno ženske
1. 0:13:59 0:38:16 JUHART KATJA
2. 0:13:47 0:38:21 KRŠINAR NEJA
3. 0:13:59 0:38:57 ČERNIČ BARBARA
4. 0:14:36 0:39:11 KOZJEK TINA
5. 0:14:16 0:39:39 KUZMIN VESNA

Celotni rezultati

Uvod v nočni tek so bili šolski teki za pokal štirih županov. Najmaljši so uspešno stopnjevali tekaško vzdušje.
 
Pred večernim startom je zbrane tekače razveselil tudi sončni žarek, kar je bila tudi napoved, da bo večerni tek brez padavin.
 
Kljub temu, da obeh lanskih rekordjev Toneta Kosmača v absolutni moški in Lucije Krkoč v absolutni ženski kategoriji ni bilo na štartu, je obetal nočni tek poleg rekreativnega, tudi pravo tekmovalno vzdušje. Med prijavljenimi je bilo na startu nekaj najboljših slovenskih tekačev, kot so Primož Kobe, Mitja Krevs, Domen Hafner, Robert Kotnik, Roman Kejžar med moškimi in Kršinar Neja, Juhart Katja, Černič Barbara med ženskami.
 
Posebnost nočnega teka v Škofji Loki so tudi štafete, v kateri tečeta dva člana. Prvi preteče štiri, drugi šest kilometrov, zamenjata pa se na Mestnem trgu.
 
Točno ob 21 – ti uri je iz startne črte startalo prek 1.000 ljubiteljev teka. Kljub mokrim cestam je start opravičil napoved iz seznama prijavljenih, da ne bo veliko možnosti za taktiziranje. Prihod skupine tekačev v drugi krog je to še potrdil, čas teka pa nakazal, da je lanski rekord trase Toneta Kosmača v nevarnosti.
 
V prijetnem tekaškem vzdušju so se udeleženci z nasmehom podajali v drugi daljši, šet kilometrski krog. Ko so udeleženci prvič prečkali Kapucinski most, so pritekli skozi Selška mestna vrata v staro jedro in po 4 kilometrih krenili v drugi daljši krog. Po Mestnem trgu so se udeleženci na križišču pri zgradbi upravne enote ponovno spustili po Pepetovem klancu ter krenili čez tretji, Puštalski most, ki prečka Poljansko Soro.
 
 
Konec drugega kroga je bilo vse v pričakovanju zmagovalca. V ciljni ravnini se je snopu luči razkril, da je to Primož Kobe, ki mu je v zadnjih metrih tudi uspelo izboljšati lanski rekord Kosmača za dve sekundi in je zdaj 31:19. Z zaostankom slabih 30 sekund se je na drugo mesto uvrstil Domen Hafner, ki mu je bil tesno za petami Roman Kejžar in na koncu osvojil tretje mesto. Jan Samide in Robert Kotnik sta zaključila prvo peterico med moškimi absolutno.
 
Med ženskami je imela po prvem krogu Neja Kršinar manjšo prednost, ki pa je v zaključnih metrih ni uspela ohraniti, saj jo je v zaključku v starem mestnem jedru prehitela Juhart Katja. Černič Barbara je osvojila tretje mesto, ki je bila hitrejša v zaključnih metrih od Tine Kozjek. Prvo peterico med ženskami absolutno je zaključila Kuzmin Vesna.
 
Slogan prireditve Tek štirih mostov je Prečkamo mostove - povezujemo ljudi. Organizator nameni en evro od vsake prijavnine za pomoč družini v stiski iz okolice Škofje Loke.
 
Slovenski Asics Frontrunnerji so se uspešno udeležili teka, ki ga je na koncu kronal Primož Kobe z absolutnim rekordom 31:19.
 
Udeleženci teka in obiskovalci, so lahko preizkušali najbolj aktualne modele iz ponudbe Asics -ovih tekaških copat.
Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ