Timotej Bečan in Barbara Trunkelj sta naj gorska tekača leta 2018

Timotej Bečan in Barbara Trunkelj sta naj gorska tekača leta 2018
20.11.2018 AVTOR: K.R., Foto: gorskiteki.si

Potekal je 27. letni zbori Združenja za gorske teke v Železnikih.

Tekmovalna sezona v gorskih tekih se je končala. V petek, 16. novembra, je potekala svečana podelitev, ki je združila mnogo slovenskih gorskih tekačev. Podelitev so organizirali organizatorji svetovnega pokala v gorskih tekih za veterane: Atletski klub Železniki. Naj gorska tekača leta 2018sta uoravičeno postala Barbara Trunkelj in Timotej Bečan, saj imata oba za seboj vrsto dosežkov.

Priznanja za posebne dosežke

Priznanje za posebne dosežke so prejeli Miran Cvetin Mojca Koligar, Ajda Radinja in Luka Kovačič. Mojca Koligar in Miran Cvet sta v svoji kategoriji osvojila naslov svetovnih prvakov na svetovnem prvenstvu veteranov v gorskih tekih, Ajda Radinja je na preizkušnji Ultra Trail Mont Blanc pretekla 101 kilometrov in osvojila 8. mesto, Luka Kovačič pa ima za sabo dosežke v disciplini Vertikal kilometer.

Pokal Slovenije

Podeljena so bila tudi priznanja za skupni seštevek domačih pokalnih tekem Pokala Slovenije. Zmagovalca: Timotej Bečan in Tina Kozjek.

Za vpogled v pokalno točkovanje 2018 kliknite TU.

Priznanje Fer Play v roke Alešu Žontarju

Posebni priznanje 'Fer play' (poštena igra) je prejel Aleš Žontar. Na teku na Golte je namreč osvojil 3. mesto, saj sta tekača za njim zašla s proge. Tekma je štela za uvrstitev v reprezentanco, Žontar pa je tekačema ponudil svoje mesto v reprezentanci in s tem pokazal dobro in pošteno srce.

Naj mlada gorska tekača

Naj mlada gorska tekača sta postala Nuša Mali in Klemen Španring, oba imata za seboj odlične dosežke.

Klubska razvrstitev

V klubski razvrstitvi so najboljši tekači Kluba gorskih tekačev Papež, nato Šmarnogorska naveza in AK Sevnica.

Timotej Bečan tudi naj atlet 2018

Novembra je potekala tudi slovesna prireditev Naj atlet 2018, ki je potekala 9. novembra v Novem mestu. Na enem mestu so se zbrali najboljši atleti in vodstvo AZS, predsedniki klubov in trenerji. Med najboljšimi proglašenimi atleti so bili Timotej Bečan, tekač KGT Papež, po anketnem glasovanju pa Martina Ratej in Luka Janežič.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ