Trije prehranski dodatki, ki jih je smiselno uživati

Trije prehranski dodatki, ki jih je smiselno uživati
04.07.2019 AVTOR: Foto: Ragesoss, Wikipedia

Na trgu je nešteto prehranskih nadomestkov, a le trije so tisti, ki bi jih nedvomno morali uživati dnevno in to ne glede na to, ali trenirate ali ne.

Olje iz jeter trske
Mnogi menijo, da je vsako ribje olje primerno za uživanje, a to ni čisto res. Najbolj primerno za uživanje v obliki dodatka naj bi bilo olje iz jeter trske. Vsa ribja olja sicer vsebujejo omega3 maščobe, ki nam jih običajno v prehrani primanjkuje, pomembne pa so za srce, pljuča in zdrave sklepe. Kot tekaču pa vam omega3 maščobne kisline pomagajo tudi pri boju z vnetji. Poleg omenjenih maščob, je olje iz jeter trske še posebej bogato z vitaminoma D in A. Običajno potrebujete nadomestek obeh vitaminov, onadva pa potrebujeta drug drugega za optimalno absorpcijo. Oba vitamina sta ključna za zdrav imunski sistem ter tudi za številne druge procese v telesu.

Probiotiki
Vse kar čutite, tako fizično kot tudi čustveno, naj bi bilo povezano s prebavo. Torej je stanje vašega mikrobioma in število prijaznih, za zdravje dobrih bakterij, več ali manj povezano z vsakim posamezim sistemom v telesu. Odloča pa o tem, kako učinkovito vaše telo deluje (vključujoč metabolizem, imunski sistem, nevrotransmiterji in osrednji živčni sistem, absorbpcija hranil, vnetja itd.) In čeprav se na zunaj zdite zdravi, to še ne pomeni, da ne morate imeti koristi od dnevne doze probiotikov. Ti namreč tekačem pomagajo izboljšati mrikofloro v črevesju, ki posledično okrepi imunski sistem, izboljša telesno težo, počutje in zdravje srca.

Multivitamini
Ne glede na to, kako zdravo jeste, vam dodatek v obliki multivitaminske tabletke ne bo škodil. Pokril bo namreč osnove dnevne potrebe po hranilih. Vsekakor pa si izberite vitamine, ki prihajajo iz prave hrane, torej niso sintentično pridelani.

Povzeto po: 3 Supplements You Shouldn’t Do Without, ki je dostopen tukaj.

Značke: Zdravje, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ