Uspešen začetek leta za slovenske atlete

Uspešen začetek leta za slovenske atlete
28.01.2019 AVTOR: K.R., Foto: Facebook; Luka Janežič

Leto 2019 se je za slovenske atlete odlično začelo. Agata Zupin se je uspešno vrnila po poškodbi, kar trije slovenski atleti so dosegli normo za EP.

Agata Zupin se je po poškodbi uspešno vrnila

20-letna slovenska članska rekorderka Agata Zupin je zaradi poškodbe tetive ene zadnjih stegenskih mišic na desni nogi nekaj časa počivala, sedaj pa se je vrnila na tekaške tekmovalne steze. Sezono je otvorila na mednarodnem atletskem mitingu v Ljubljani, uspešna je bila tudi na sredozemskem dvoranskem prvenstvu v francoskem Miramasu, zmagala pa je tudi na dvoranskem atletskem mitingu v Novem mestu na 400 m in na 200 m.


Rok Puhar in Mitja Krevs

Rok Puhar se je udeležil mednarodnega krosa Cross della Vallagarina in osvojil 16. mesto. 9-kilometrsko progo je Rok pretekel v času 29:37. Z nastopom Rok sicer ni najbolj zadovoljen. Mitja Krevs je zmagal na polmaratonu na Dunaju.


AD MASS gostil mednarodni atletski miting v dvorani Športnega parka Šiška

Agata Zupin se je po lanski poškodbi stegenske mišice uspešno vrnila na tekmovalne steze. Povratek je začela z nastopom na dvoranskem mitingu v Ljubljani 12. januarja, kjer je zmagala v teku na 60 m s časom 7,58 sekunde. Na mitingu je bila uspešna tudi Nika Glojnarič, ki je bila v teku na 6o m tretja, slavila pa je na 60 m z ovirami. Uspešni so bili tudi drugi atleti: Neja Filipič je zmagala v skoku v daljino, saj je dosegla 6,10 m, Petra Koren je zmagala v troskoku z 12,56 m. Odlično se je odrezal tudi Enej Leban, ki je na 60 m tekel 6,93.


Mednarodni dvoranski atletski miting na Dunaju – trije slovenski atleti do norme
Luka Janežič je v svojem 1. nastopu v sezoni v teku na 400 m zmagal s časom 46,13 sekunde in tako potrdil normo (47,40) za evropsko dvoransko prvenstvo v Glasgowu, ki bo v začetku marca.


Anita Horvat je bila v teku na 400 m 4. s časom 53,24 in je prav tako izpolnila normo za EP v Glasgowu (53,90). Tudi Maruša Mišmaš je bila uspešna – v teku na 800 metrov je zmagala s časom 2:03,57 in tako potrdila normo.

Premierno sredozemsko dvoransko prvenstvo v francoskem Miramasu

Na Azurno obalo na prvo sredozemsko dvoransko prvenstvo do 23 let v Miramasu so odšli 4 slovenski predstavniki. Agata Zupin je v finalu zasedla tretje mesto v teku na 400 metrov s časom 55,83. Jure Grkman na 400 m s časom 49,82 osvojil 9. mesto v predteku. Tilen Šimenko Lalič, je bil s časom 1:59,43 8. v teku na 800 metrov in Nino Celec, je dosegel 7. mesto v skoku v daljino.


Maruša Černjul zmagala v ZDA

Slovenska atletinja Maruša Černjul je zmagala na dvoranskem mitingu v Lincolnu v ZDA – v skoku v višino je namreč preskočila 188 cm, za kar 28 cm premagala ostaltekmovalke ter le za dva cm zaostala za normo za dvoransko EP.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ