V Birminghamu dva Slovenca, oba na 400 m

V Birminghamu dva Slovenca, oba na 400 m
02.03.2018 AVTOR: L. Z.
Luka Janežič in Anita Horvat lahko realno upata na preboj v polfinale na dvoranskem SP.

Anita Horvat: "Dobro izhodišče, res je, super."

Luka Janežič: "Občutki so zelo dobri, z optimizmom gledam na tekmovanje, le v nogah mi manjka še nekaj občutka, da se spopadem s hitro progo."

Luka Janežič (Kladivar Celje) in Anita Horvat (Velenje) bosta danes v Areni Birmingham na dvoranskem svetovnem prvenstvu v atletiki nastopila v kvalifikacijah na 400 m. Edina slovenska predstavnika na SP imata druga prijavljena časa v svojih skupinah, prvi dve mesti v skupinah pa neposredno vidita v polfinale.

V nadaljevanju bo tekmovala še šesterica najhitrejših preostalih po času iz po šestih skupin v obeh konkurencah. Oba slovenska predstavnika sta napovedala boj za finale, česa več pa nista želela reči, poroča STA.

Janežič je osmi po izidih sezone med prijavljenimi, Horvatova, v kvalifikacijah bo nastopila ob 13.31 po slovenskem času, pa dvanajstega; Janežič bo začel ob 12.27. V petek bodo zvečer pripravili tudi polfinale, ob 21.32 za ženske in ob 22.06 za moške. Finalni tekmi bosta v soboto ob 21.05 za atletinje in ob 22.20 za atlete.

"Dobro izhodišče, res je, super, " je bil kratek komentar razvrstitve po skupinah 21-letne Horvatove. Tekla bo v drugi skupini, v kateri ima hitrejši čas kariere (51,07 sekunde) in sezone le Shakima Wimbley, zlata v ameriški štafeti 4 x 400 m lani na SP na prostem v Londonu. Tretja po času in precej za letošnjim slovenskim rekordom Horvatove (52,22) je Patrycja Wyciszkiewicz, ki je bila lani članica zlate poljske štafete na dvoranskem EP v Beogradu.

Janežič bo tekel v četrti skupini, v kateri je bil letos od njegovega državnega rekorda (46,02) hitrejši le Javon Francis (45,97), član srebrnih jamajških štafet predlani na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru in leta 2013 na SP v Moskvi.

"Občutki so zelo dobri, z optimizmom gledam na tekmovanje, le v nogah mi manjka še nekaj občutka, da se spopadem s hitro progo. Glede na izide v tej sezoni in stabilnost forme pa sem prepričan, da bom lahko dobro nastopil. Prvi cilj je preboj v polfinale, šele nato bom razmišljal naprej, " je po današnjem treningu povedal 22-letni Janežič in zatrdil, da se ne ozira ali obremenjuje s prestopoma in s tem diskvalifikacijama na zadnjih dveh velikih dvoranskih tekmah, na EP lani v Beogradu in SP predlani v Portlandu.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ