V pričakovanju prvega izziva

V pričakovanju prvega izziva
28.08.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Z drugo polovico avgusta smo prešli v zadnji cikel priprav na Volkswagen 20. Ljubljanski maraton, hitro pa se približuje tudi sobota 5. septembra, ko se bosta kandidatki preizkusili na testnem tekmovanju.
Sonja na 10km in Suzana na 21km!
Sonja in Suzana trenirata v ločenih skupinah, vendar so njuni treningi precej podobni. Ralikujejo se predvsm po razdalji in malce drugače strukturiranih hitrih treningih. S koncem avgusta smo vstopili v zadnji 10 tedenski cikel priprav, v katerem je cilj pri obeh kandidatkah postopoma povečati razdaljo, ki sta jo sposobni preteči v kosu.

To bom izvedli s serijo vikend tekov, kjer je Sonja zaenkrat pri številki 15km Suzana pa že premaguje razdalje tudi do 25km. Pri teh tekih čas in hitrost nista ključnega pomena, gre le za princip, da se počasi približamo tekmovalni razdalji in času obremenitve na tekmi. Ti teki so pomembni tudi z vidika psihološke priprave. Na ta način spoznavata, da sta takšne razdalje sposobni premagovati brez prevelike utrujenosti. Z zadnjim ciklom priprav smo načrtno začeli tudi s hitrimi treningi. Ti se iz tedna v teden spreminjajo, v vsakem tednu pa izvedemo le po en takšen trening. Še vedno enkrat tedensko izvajamo tudi vadbo moči, ki je še vedno v območju 10-15 ponovitev.

Suzana Čerpnjak
"Počutim se super. Opažam napredek pri treningih, klance že lažje premagujem, tudi pri intervalih mi gre bolje in lažje,tudi tempo je hitrejši. Upam, da bo šlo tako naprej. Od Nočne Ljubljanice, hmmm, pričakujem, da se bo vse "poklopilo"in bo to najhitrejših 21 km. :) "
Sonja Grmovšek
"Kljub temu, da so treningi postali malo bolj intenzivni, počasi pa povečujem tudi število kilometrov, na treninge še vedno zelo rada hodim, saj je vzdušje fenomenalno! Tako trenerja kot sotekači so zelo pozitivno naravnani, delujejo zelo motivacijsko, vsi pa so polni dobrih in strokovnih nasvetov. Upam si priznati, da sem trenutno v najboljši formi v svojem življenju, zato se že zelo vselim Nočne Ljubljanice, kjer upam, da bom to svojo formo lahko tudi dokazala ;) "


V prvem septembrskem vikendu, v soboto, nas čaka tudi prvi preizkus. Sonja se bo preizkusila na 10km in Suzana na 21km. To tekmovanje bomo izkoristili predvsem kot test trenutne pripravljenosti in izhodišče za nadaljnje načrtovanje treninga. O rezultatih bomo seveda poročali!

 

Značke: Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ