Vaje z valjčkom, ki bodo ogrele ali sprostile mišice

Vaje z valjčkom, ki bodo ogrele ali sprostile mišice
30.04.2019 AVTOR: A. T., Foto: Foam Roller Brasil/ Facebook

Valjček vam lahko pomaga tako ogreti kot tudi sprostiti mišice ter tako preprečiti njihovo zategnjenjost in morebitne poškodbe.

Valjčkanje ima številne pozitivne učinke na telo in mišice – pospeši pretok krvi, hidracijo tkiva, izboljša gibanje navzdolž miofascialne verige ali meridianov, kot tudi zmanjša čas regeneracije in bolečine po vadbi in še kaj. Zato nikakor ne bo odveč, če ga boste imeli pri roki. Kako vse ga lahko uporabite, pa izveste v nadaljevanju ...

Ogrevanje s pomočjo valjčka
Valjček lahko uporabite tako za sproščanje mišic po aktivnosti kot tudi pred njo, in sicer za to, da mišice ogrejete v kombinaciji z dinamičnim ogrevanjem. V videu izveste, katere vaje z valjčkom lahko pri tem izvedete.


Vir: Muscle&Strenght/ Youtube

Valčkanje meč
Meča je nekoliko težje raztegniti s klasičnimi razteznimi vajami, zato je valjček tukaj še posebej dobrodošel, saj z njim lahko sprostite tudi sprijeto tkivo v mišicah. Nekaj vaj za učinkovito sproščanje pa spodaj.



Vir: BarBEnd/ Youtube

Valjčkanje TFL ali tensor fasciae latae
TFL mišica, ki se nahaja na zunanji strani kolka, vpliva na ustrezno stransko gibanje noge, zato ji velja posvetiti ustrezno pozornost tudi pri sprošanju. Preverite, kako to lahko storite z uporabo valjčka.



Vir: Howcast/ Youtube

Valjčkanje kvadricepsov
Kvadricepsi so po aktivnosti pogosto napeti, raztegnjeni, včasih tudi nekoliko boleči, zato jih je dobro sproščati na različne načine – z razteznimi vajami in seveda valčkanjem. Nekaj vaj za tovrstno sproščanje najdete v videu.



Vir: Howcast/ Youtube

Valjčkanje zadnjičnih mišic
Zadnjične mišice so prav tako zelo pomembne za ustrezno gibanje spodnjega dela telesa, zato morajo biti v top formi. Poleg krepitve, jih je potrebno tudi sprostiti, kar je z valjčkom lahko storiti. Preverite ...



Vir: Howcast/ Youtube

Povzeto po: 4 Foam Rolling Exercises For Runners, ki je dostopen tukaj.

Značke: Zdravje, Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ