Vse kar morate vedeti o Ljubljanskem maratonu (7)

Vse kar morate vedeti o Ljubljanskem maratonu (7)
27.10.2017 AVTOR: L. Z.
Danes v naši rubriki Vse kar morate vedeti o Ljubljanskem maratonu preberite, kakšni so limitni časi vseh treh tekov in kje lahko prevzamete priznanja o opravljenem maratonu.

Ali ste vedeli?

Ena izmed najuspešnejših držav na Ljubljanskih maratonih je Ukrajina, ki ima kar sedem zmag na 42 km, od tega kar tri dvojne (2002, 2003 in 2007). Najboljše rezultate so Ukrajinci dosegli leta 2007, ko je Tatjana Filonjuk tekla 2;34:58, Oleksandr Stikovskij pa 2;12:49. V letih 2002 in 2003 sta slavila Andrej Naumov in Galina Žuljeva, leta 2008 pa je bila najhitrejša Tatjana Mesentseva.

Povsem razumljivo je, da večina udeležencev Ljubljanskega pa tudi vseh ostalih maratonov ne teče (predvsem) zaradi rezultata in ni telesno vrhunsko pripravljena. A športna prireditev ni za popolne »nedeljske turiste «, saj morajo organizatorji konec koncev čim prej sprostiti prometne zapore v prestolnici in življenje postaviti nazaj v normalne tire. Seveda je treba omejiti tudi čas teka na 10 kilometrov, saj kmalu sledi štart (pol)maratona.

Limit 5 ur

Limitni čas teka 10 km je tako 1 ura in 30 minut. Vsi, ki bodo počasnejši od tega časa, bodo tek zaključili v pomožnem cilju, ki bo pri Kavarni Evropa, na Gosposvetski cesti. Limit maratona je 5 ur. Tekači na 42 km, ki bodo imeli na vmesnem času na 20 km slabši čas od 2:30 (bruto), bodo preusmerjeni v cilj in uvrščeni v rezultatno listo polmaratona.

Kolesa prepovedana

»Spremljanje tekmovalcev s kolesi je strogo prepovedano. Vsako kršenje tega pravila bomo kaznovali z diskvalifikacijo spremljajočega tekmovalca, « so zapisali na spletni strani Ljubljanskega maratona in opozorili vse, ki bi ob sebi radi imeli ekipo pomagačev.

Marsikomu pretečen ljubljanski maraton pomeni pomemben življenjski dosežek, zato so organizatorji, kot je že v navadi, omogočili, da vsi tekmovalci v maratonu, OMV polmaratonu in GARMIN teku 10 km lahko dobijo priznanja za udeležbo v posebnem šotoru na Trgu republike oziroma si ga lahko po tekmovanju natisnejo na spletni strani www.vw-ljubljanskimaraton.si.

Več o Ljubljanskem maratonu: - Nedeljski program in razpored štartnih con.
- Sobotni program in dvig štartnih številk.
- Tempo tekači in parkirišča
- Povabljeni maratonci in trasa proge na 10 km
- Vreme in trasa tekov na 21 in 42 km
- Okrepčevalnice in garderobe

Značke: Ljubljanski maraton
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ