Z meditacijo do boljšega vsakdana

Z meditacijo do boljšega vsakdana
21.01.2018 AVTOR: Tina Ambrožič
Želite izboljšati svoj vsak dan, svoje počutje, navade, osredotočenost in še kaj? Začnite meditirati.

Meditacija je odličen trening za možgane, saj vam pomaga pri izboljšanju številnih vidikov življenja.

Ste bolj osredotočeni
Ljudje namesto o sedanjem trenutku, vedno razmišljamo o prihodnosti. A resnica je, da nad prihodnostjo nimamo veliko nadzora, zato je bolje, da smo prisotni v trenutku in ga uživamo v popolnosti. Pri tem vam lahko pomaga meditacija, ki uči osredotočenosti na trenutek in na to, kar počnete.

Lažje obvladate fizično bolečino …
Meditacija vam lahko pomaga premagati ali vsaj olajšati fizične bolečine, saj pomaga pomiriti živčni sistem in olajša napetost.

Povečate čustveno stabilnost
Ker ima meditacija pomirujoč učinek na vaše telo ter vam pomaga, da ostanete osredotočeni in prisotni v trenutku, se boste tudi lažje spopadali z izzivimi, ki vam jih prinaša vsakodnevno življenje.

Premagate neproduktivne navade
Vsi imamo kakšno navado, ki nam tako ali drugače greni življenje. Če do sedaj niste vedeli, kako bi jo premagali, poskusite z meditacijo. Ta vam bo namreč pomagala, da se boste slabih navad bolj zavedali, z zavedanjem pa jih boste lažje odpravili, sploh tiste, ki vas ovirajo pri napredku.

Okrepite imunski sistem
Stres razburi vaše telo, še posebej živčni sistem, kar vodi v številne težave. Meditacija pa je tista, ki vas umiri in sprosti, s tem pa se bo umiril tudi odziv vašega telesa, kar bo ugodno vplivalo na vaš imunski sistem, ki bo zato bolj močan.

Izboljšate svoj spanec
Če slabo spite ali imate težave s spanjem, si prav tako lahko pomagate z meditacijo, ki bo umirila vaše misli in telo zaradi česar boste hitreje in lažje zaspali ter tudi bolje spali.

Še ne meditirate? Prej kot začnete, bolje bo!

Povzeto po: Meditation = Brain Training for Focus, ki je dostopen tukaj.

Značke: Zdravje, Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ