Za uspešen tek sta pomembna tudi hrana in pijača

Za uspešen tek sta pomembna tudi hrana in pijača
23.10.2017 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Tekači imajo različne prehranjevalne navade, saj je vsako telo drugačno in vsak zase mora ugotoviti, koliko hrane in pijače zaužiti pred, med in po teku.

Frutabela Lab lahko obiščete na sejmu Tečem na Gospodarskem razstavišču in Ljubljanskem maratonu na trgu Republike.

Več informacij na: www.frutabela.si ali na Facebooku: www.facebook.com/FRUTABELA.EN ERGIJA/

Nekateri tekači med ali po teku radi nadomestijo izgubljene minerale in beljakovine. Za tovrstne tekače so v Fructalu pripravili novo sadno – žitno rezino Frutabela MANDELJ, BRUSNICA S PROTEINI. Ta jim ne bo zagotavljala le potreben vir beljakovin, temveč je dodatno obogatena še z magnezijem.

Receptura za to, že 12. Frutabelo po vrsti, je nastala v sodelovanju z udeleženci 21. Ljubljanskega maratona in sejma Tečem. Tekači so z obiskom v Frutabela Lab-a lahko sestavili čisto svojo mešanico Frutabele in tako s svojim mnenjem in željami podali izhodišča, kakšna mora biti rezina, da je primerna za tekače.

Sledilo je glasovanje na Ljubljanskem maratonu ter preko spleta, Fructalovi tehnologi pa so potem pri razvoju nove rezine upoštevali te specifične potrebe in želje in tako je nastala 12 rezina Frutabele, ki nosi pečat tekačev. Gre za nadaljevanje Fructalove usmeritve, da Frutabela predstavlja priljubljen prehranski pripomoček za zagotavljanje energije ob športnih naporih.

 

 

Najprej so skupaj s Kolesarsko zvezo Sloveniji razvili tako imenovano »kolesarsko « rezino Frutabela z okusom banane in jabolka, letos pa so v Fructalu pripravili novo Frutabelo, namenjeno tekačem. Frutabela MANDELJ, BRUSNICA S PROTEINI je tako v prvi vrsti namenjena športno aktivnim, saj je primerno nadomestilo za porabljeno energijo. Seveda pa si jo lahko privoščite tudi kot okusen prigrizek med vsakdanjimi opravili.

Želite izvedeti več o novi Frutabeli?
Obiščite Frutabela Lab, prostor, kjer si lahko sestavite čisto svojo rezino ali pa dobite vpogled v sestavo in okus nove »tekaške rezine «.

Frutabela Lab lahko obiščete na sejmu Tečem na Gospodarskem razstavišču in Ljubljanskem maratonu na trgu Republike.

Značke: Prehrana, Ljubljanski maraton
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ