Zakaj bi morali poskusiti teči brez glasbe

Zakaj bi morali poskusiti teči brez glasbe
02.01.2019 AVTOR: A. T., Foto: Lorna Jane Active/ Facebook

Glasba vas morda res lahko motivira za tek, a tudi brez nje je lepo teči. Preverite, zakaj.

Tekli boste bolj lahkotno
Če tečete ob živahni glasbi, se kaj lahko zgodi, da začnete prehitro teči, a se tudi prej utrudite in posledično upočasnite. Brez glasbe pa se boste lahko uskladili z dihanjem, vaš nivo napora se bo uskladil z zdravo pametjo, zato boste lažje merili vaš tempo. Lahko se vam sicer zgodi, da se boste obenem tudi zavedali, kako vas vse boli, da ste utrujeni ali, da vam je dolgčas, zato morda za začetek družba sotekača ali tekaške skupine ne bo odveč.

Več boste opazili
Ko glasba ne bo igrala v vaših ušesih, boste med tekom lahko bolj pozorno opazovali okolico. Kar naenkrat boste ugotovili, da je okoli vas toliko lepih stavb, travnikov, dreves, morda boste zagledali tudi kakšno žival. Zagotovo pa vas bodo prevzeli tudi zvoki narave. Če tečete po bolj obljudenih področjih, pa boste lahko opazovali tudi ljudi, restavracije, znamenitosti in še kaj.

Morda vam bo všeč
Glasba vas je morda motivirala za tek ali med njim. A prav mogoče je, da boste od sedaj naprej bolj navdušeni nad svojo okolico, ki vas bo vedno znova prevzela. No, mogoče pa je tudi, da boste še vedno občasno radi v ušesa zataknili slušalke kar seveda ni nič narobe. Glavno je, da se gibate in tako nekaj naredite zase.

Povzeto po: Why you should try running without music, ki je dostopen tukaj.


Značke: Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ