Zakaj v Ljubljani ni padel rekord? Tempo tekači niso sledili dogovoru

Zakaj v Ljubljani ni padel rekord? Tempo tekači niso sledili dogovoru
29.10.2017 AVTOR: D. Z.
Preprosto vprašanje ... Zakaj na Ljubljanskem maratonu ni padel nov rekord? In odgovor? "Glavna napaka je bila v tempo tekačih."

Gabrijel Ambrožič je na Ljubljanskem maratonu že dlje časa zadolžen za tekače, posebej za tiste povabljene, najhitrejše tekače.

Letos je organizatorjem na start uspelo pripeljati vrsto vrhunskih tekačev in tako so si mnogi obetali nov rekord proge. A vse vendarle ni šlo po načrtih. Nove rekordne znamke ni bilo. Glavni junak Kimutai kljub zmagi ni bil zadovoljen. Izpostavil je veter pa tudi tiste tekače, ki bi mu morali v prvem delu teka pomagati pri narekovanju čimhtrejšega ritma. Kaj pa Ambrožič?

“Ko smo zjutraj odhajali iz hotela, smo bili vsi navdušeni, saj vetra ni bilo. Ko smo bili v pričakovanju starta, pa se je veter dvignil. Že ko smo tekli proti Bežigradu je bil veter zelo močan, podiral je celo reklamne panoje. V prvi polovici se perprosto ni dalo teči, ” je na cilju dejal prej omenjeni Ambrožič: “V drugi polovici je bil tudi veter v hrbet in takrat smo tekače vzpodbujali, naj gredo. Po 30 kilometrih pa je Kimotaj potebnil, tako da se je vsaj približal rekordu. ”

Ambrožič pa stvari ni iskal izgovorov. Dobro je vedel, da tudi t. i. “zajci ” niso opravili svoje naloge:
“Rekel bi, da je bila glavna napaka pri tempo tekačih. Ti niso sledili našemu dogovoru. Te, ki so nam jih zagotovoili, so bili po izjavah primerni za to visoko kvaliteto tekačev, vendar nam je prvi tempo tekač odpadel na 15 kilometru, drugi pa na 21. Če sta bila že v slabi formi, tudi nista mogla garati. Poanta tempo tekačev, sploh v takem vetru je, da gredo frontalno, in da se lahko vsi ostali tekači skrijejo za njimi. Da jim je lažje. To se ni zgodilo in tako so morali vsi odigrati svojo vlogo s polno močjo. ”

Niso pa se zmotili pri tistih, ki so tekli na rezultat. Ti so zasedli prva tri mesta. “Če imaš Kimotaija, ki je letos dobil maraton v Rotterdamu, potem je vsekakor vse prav. To dokazuje njegov najboljši osebni rezultat. Žal nas je vreme v tem primeru presekalo, vendar je on lahko kljub vsemu po 30 kilometru napadle in šel naprej. Odigral je svojo vlogo in upravičil rezultat. Žal je bil tek počasnejši od prejšnjega rekorderja, tako da nismo ravno zadovoljni. ”

Značke: Ljubljanski maraton
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ