Zmagovalec nezadovoljen z razpletom

Zmagovalec nezadovoljen z razpletom
29.10.2017 AVTOR: D. Z.
Veliki zmagovalec Ljubljanskega maratona Marius Kimutai je bil na koncu kljub uspehu nezadovoljen.

“Nisem zadovoljen, ” je po koncu dejal Marius Kimutai. Kenijec je bil sicer najhitrejši na Ljubljanskem maratonu, a v Ljubljano je prišel kot zmagovalec maratona v Rotterdamu.

Tam je tekel 2:06:04. Lani je bil v Amsterdamu še hitrejši. 2:05:47. Upravičeno so tako tukaj vsi pričakovali, da bo postavil nov rekord proge, ki znaša 2:08:19. A Kenijcu ni uspelo. Bil je za 14 sekund prepočasen. “Imeli smo dve težavi. Prva je bil veter. Večji del teka je pihal nasprotni veter. Druga težava pa so bili narekovalci ritma, ” je pojasnil Kimutai.

Organizatorji so za narekovanje ritma pripeljali vsaj tri tekače, a se očitno niso izkazali: “Dogovorjeni smo bili, da narekujejo ritem nekje tri minute oziroma tri minute in sekundo na kilometer. Vendar pa se temu niso približali. V nasprotnem primeru bi lahko rekord brez težav postavil. ” Sicer pa je Kimutai po dobrih 30 kilometrih dirkanja stvari prevzel v svoje roke. Če narekovalci ritma niso bili dovolj hitri, je sam v zaključku stopnjeval ritem in se rekordu že zelo približal.

A ne dovolj. Med ženskami rekorda ravno tako ni bilo. Zmagala je Etiopijka Genemo Wote. Kljub poškodbi stegenske mišice, ki jo je mučila že pred startom je s časom 2:27:02 za 50 sekund ugnaal Kenijko Changwony Jebichii. Tretja je bila Seurey Jelagat. Najboljša Slovenka je bila Jasmina Pitamic Vojska s časom 2:53:05. Druga je bila Petra Tratnik s časom 2:59:13, tretja pa Eva Zorman, ki je progo premagala v treh urah, treh minutah in 42 sekundah.

Značke: Ljubljanski maraton
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ