Prireditve - Sladkih 6 - 6 ur teka po Sladkem vrhu

Sladkih 6 - 6 ur teka po Sladkem vrhu
Datum prireditve
09.11.2019
Organizator
Stran organizatorja
Kontaktna oseba
Telefon
Email
Cena ob predprijavi
15.00 €
Štartnina na dan prireditve
35.00 €
Opis dogodka

Sladkih6 2019

• Kraj prireditve:
Sladki Vrh – krožna proga 1016,32m, letos prvič z AIMS certifikatom proge

• Datum in čas prireditve:
9.11.2019, ob 10:00

• Prijave:
Prijave sprejemamo na spletni strani www.sladkih6.si od 1.9.2019 dalje.
Ker je število tekmovalcev omejeno na 100 tekmovalcev, so prijave možne do zapolnitve štartnih mest oz. najkasneje do 28.10.2019, kasnejše prijave niso več možne. Vašo prijavo bomo upoštevali šele takrat, ko bo izvedeno tudi plačilo.

• Prijavnina:
15€ do 30.9.2019.(zadnji dan za spletno prijavo in plačilo je 30.9),
25€ do 15.10 2019.(zadnji dan za spletno prijavo in plačilo je 15.10),
35€ do 28.10.(zadnji dan za spletno prijavo in plačilo je 28.10)
Podatke za plačilo prijavnine dobite ob prijavi. Vplačane prijavnine ne vračamo.

• Nagrade in kategorije:
Podelili bomo pokale za prva tri mesta v enotni moški in ženski kategoriji. Vsi sodelujoči bodo na zaključni prireditvi zraven diplome z vpisanim rezultatom teka deležni tudi sponzorskih nagrad.

Več o Sladkih6
Da ne bo pomote, Sladkih6 ni sladkih 6 čokoladic, bombonov ali najljubših čokoldanih keksov, Sladkih6 je šesturni tek po ulicah Sladkega Vrha.

O dogodku

Edini šesturni vzdržljivostni tek v Sloveniji organiziramo že od leta 2007. Gre za vzdržljivostjo preizkušnjo, v kateri poskušajo tekmovalci v šestih urah preteči čim več kilometrov. Proga je krožna in je v celoti asfaltirana. Dolžina kroga je 1035m in je bila izmerjena z merilnim kolesom. Število tekmovalcev je omejeno na 120 tekmovalcev, predvsem zaradi omejenih logističnih pogojev, kar pa po drugi strani da prireditvi poseben čar. Na tekmovanju sodelujejo tako rekreativni tekači, kot tudi izkušeni tekači, ki tudi v svetovnem merilu dosegajo zavidljive rezultate

Tekači z veseljem prihajajo na prireditev in jo ocenjujejo kot eno najbolje organiziranih v Sloveniji, saj je za njih odlično poskrbljeno tako med kot po teku. Na okrepčevalnicah so na razpolago poleg vode in hidracijskih napitkov tudi sladke dobrote, katere že tradicionalno sodelujoči prinesejo sami na prireditev. Po teku je organizirana tudi malica ter podelitev pokalov, medalj, spominskih diplom in nagrad naših sponzorjev. Sponzorji imajo možnost promovirati svojo ponudbo s transaprenti in promocijskimi stojnicami, saj je poleg tekačev na prireditvi tudi veliko navijačev in ostalih obiskovalcev.

Sladkih6 je hkrati že tradicionalna prireditev v sklopu aktivnosti tekaškega foruma, ki privablja tekače in navijače iz celotne Slovenije, v zadnjem času pa tudi že iz tujine.

Pravila

Cilj teka je preteči čim večjo razdaljo v točno določenem času, torej v šestih urah. Med tekom so dovoljeni postanki za okrepčilo, masažo in druge potrebe v neomejenem času. Edini pogoj je, da s tekom zaključite na startno ciljnem prostoru. Tek se zaključili natančno po šestih urah, po šestih urah pa ni več možno začeti z novim krogom. V zadnji krog pa se lahko podate še tik pred iztekom šestih ur, vsi prihodi v cilj po pretečenih šestih urah ne bodo več šteli v končne rezultate. Merjenje se izvaja s čipi, pri merjenju časa pa se upošteva izključno ura starterja.

Zmagovalec v posamezni preizkušnji je tisti, ki preteče v šestih urah najdaljšo razdaljo. V slučaju enakega rezultata je boljši tisti ki je pretekel razdaljo v boljšem času ali je po letnici rojstva starejši.

Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ