Prireditve - Slovenian 12 hour run

Slovenian 12 hour run
Datum prireditve
07.07.2019
Organizator
Slovenian 12 hour run
Kontaktna oseba
Telefon
Email
Cena ob predprijavi
0.00 €
Štartnina na dan prireditve
0.00 €
Opis dogodka

Glede na to, da sta nas 1. In 2. Slovenian 12 hour run napolnila z dobro energijo tekačic in tekačev, spremljevalk in spremljevalcev, navijačic in navijačev ter vseh sodelujočih, smo se odločili, da ga organiziramo tudi v letu 2019.
Organizacija obeh edicij supermaratona je bila za nas velik izziv in hkrati enkratna priložnost, da k sodelovanju povabimo vse somišljenike ter vse, ki so vajeni preizkušati svoje meje sposobnosti in vzdržljivosti. Teh je v Sloveniji in izven nje, kar nekaj.

Tekmi sami sta bili zagotovo nekaj posebnega, saj so bili na startu poleg odlicno pripravljenih dolgoprogašev prisotni tudi najboljši ultramaratonci s Hrvaške, iz Italije, Bosne, Finske, ZDA, Nizozemske, Avstrije in Slovenije.
Med njimi je bilo prek 10 tekmovalcev, ki so že stali na startu enega najtežjih ultramaratonov na svetu, legendarnem Spartathlonu.
Posebej velja omeniti italijana Ivana Cudina, trikratnega zmagovalca “Sparte”, Marca Bonfiglia, ki je s pretečenimi 153. kilometri postavil italijanski rekord in hkrati naredil drugi rezultat na svetu v letu 2015.
Med dekleti konkurenca ni bila prav nič manjša. Če omenimo le Nežo Mravlje, Natašo Robnik ter američanko Brendo Carawan vemo, da so se v našem krogu vrtele vrhunske maratonke.

Obljubimo, da bo 3. edicija še boljša! Da bi tek na dolge razdalje bolj pribljižali širši publiki in ga naredili še atraktivnejšega, smo ga letos prestavili v sam center mesta Kranj.
Prepričani smo, da se bo v 1.3 kilometre dolgem krogu predstavila množica slovenskih in tujih tekačev. Tistih, ki so vajeni zmagovati in pa tudi teh, katerim je tekmovanje drugotnega pomena. Preizkušajo meje svoje vzdržljivosti.

Ustregli bomo tudi tistim, ki jim je 12 ur teka preveč in vzporedno pripravili tudi pol krajšo razdalo. 6-urni tek.

Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ