10 minutna vadba za krepitev trupa

10 minutna vadba za krepitev trupa
23.06.2019 AVTOR: A. T., Foto: Reebok/ Facebook

Izboljšala bo vašo prožnost, postavitev trupa in omogočila, da boste bolj odporni proti poškodbam.

Brce nazaj
Za stegenske in zadnjične mišice so brce nazaj ena boljših vaj. Preproste za izvedbo, a še kako učinkovite. Za začetek tri sete in 10-15 ponovitev, sčasoma pa število ponovitev povečajte.


Vir: LiveStrong Woman/ Youtube

Zamah z nogami
Tudi zamah z nogami krepi spodnji del telesa – trup in mišice nog ter zadnjice. Je nekoliko zahtevnejši za izvedbo, saj morate znati držati ravnotežje. A z nekaj vaje boste vajo hitro usvojili. Začnite s tremi seti, v sklopu katerih vsakič izvedete 10 ponovitev, nato pa število povečujte.


Vir: StanfordJumps/ Youtube

Kolesarjenje
V kolesarjenju bodo veliko dela imele noge, a obenem boste s to vajo krepili tudi trup. Vaja je preprosta za izvedbo, zato jo boste hitro usvojili. Izvajate pa jo po 30 sekund skupaj, nato si privoščite počitek in ponovite še vsaj enkrat ali dvakrat.


Vir: LiveStrong.com/ Youtube

Škarje
Še ena vaja, s katero krepite trup so tudi škarje. Tudi tukaj bodo noge v prvem planu, ki bodo delale zato, da bodo vaše mišice bolj trdne. Vajo izvajajte 30 sekund skupaj, zatem si privoščite počitek ter še eno ali dve ponovitvi.


Vir: Howcast/ Youtube

Privzdig nog
Malce bolj zahtevna, a zato toliko bolj učinkovita vaja je privzdig nog. S ponovitvami za začetek ne pretiravajte, ampak se omejite na deset i


Vir: LiveStrong Woman/ Youtube

Izteg trupa
Preprosta, a učinkovita vaja bo okrepila spodnji del hrbta. Ker pa je nekoliko zahtevnejša, za začetek s ponovitvami ne pretiravajte. Začnite s tremi seti, v sklopu katerih naredite 10 ponovitev, sčasoma pa število ponovitev povečajte.


Vir: LiveStrong.com/ Youtube

Povzeto po: A 10-minute core routine you can do almost anywhere, ki je dostopen tukaj.

Značke: Trening, Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ