3 dobre stvari, ki se vam lahko zgodijo, če tečete brez slušalk

3 dobre stvari, ki se vam lahko zgodijo, če tečete brez slušalk
21.08.2023 AVTOR: Tina Ambrožič
Ali si za trening vedno nadenete slušalke? Pustite jih enkrat za spremembo doma, saj se vam lahko zgodi tole ...

Lažje boste tekli
Če boste tekli ob kakšni poskočni glasbi, se vam kaj hitro lahko zgodi, da boste tekli preintenzivno, kar pomeni, da se boste tudi hitro utrudili. V primeru, da boste tekli brez slušalk, pa se boste lažje uskladili sami s seboj in tekli tako, kot ustreza vam in vašemu telesu.

Bolj boste pozorni na okolico
S slušalkami na glavi se boste verjetno zasanjali in bili zato čisto v drugem svetu. Brez slušalk pa boste bolj pozorni na sveti okoli sebe. Če boste, na primer tekli v naravi vam bo ta zagotovo bolj padla v oči, kot bi vam sicer. Prav tako boste lahko slišali šume v naravi, ki so za mnoge še veliko bolj prijetni od glasbe. Nenazadnje pa boste tako tudi slišali druge ljudi, prevozna sredstva in bili tudi zaradi tega bolj varni.

Tek brez slušalk zna biti še boljši
Veliko tekačev se za tek s slušalkami odloči, ker menijo, da jim bo brez glasbe dolgčas. A brez glasbe zna biti tek včasih še boljši, sploh, če tečete na prostem. Ne le, da boste tekli, kot vam narekuje telo, tudi bolj se boste povezali s seboj, ob opazovanju okolice in poslušanju glasov od tu in tam pa vam zagotovo ne bo dolgčas.

Prirejeno po: 3 good things that happen when you run without headphones, ki je dostopen tukaj.

Značke: Zdravje, Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ