3 pravila Ironmana

3 pravila Ironmana
18.09.2017 AVTOR: Tina Ambrožič
Sanjate o tem, da bi se nekega dne udeležili Ironmana ali ste tik pred tem, da te svoje sanje uresničite? Potem ne pozabite na te 3 stvari ...

Ironman je preizkušnja, ki se jo udeležijo le tisti najbolj vzdržljivi, saj je na poti do cilja potrebno preplavati skoraj 4 km, prekolesariti kar 180km ter preteči 42km. Če boste kdaj v življenju sprejeli ta izziv, vam tisti, ki so se z njim že spopadli, priporočajo, da ne pozabite na te 3 stvari ...

Pogosto jejte
Vaše telo bo za to, da bi lahko premagalo tako zahteven izziv seveda potrebovalo zelo veliko kalorij. Zato boste tudi morali jesti, a ne malo, temveč zelo veliko. Seveda pa pazite tudi na to, kakšno hrano boste jedli, saj potrebujete kvalitetno energijo, ki jo dobite le v kvalitetnih živilih. Na samih treningih oziroma na tekmi pa si boste lahko pomagali tudi s sladkimi napitki, čokolado, suhim sadjem, bananami in drugimi prigrizki, ki ustrezajo vašemu telesu.

Nadzorujte svoj čas
Tudi, če čutite, da veste, kako hitri ste, ko tečete, plavate ali kolesarite, vam priporočamo, da za treninge in kasneje za tekmo v roke vzamete uro in merite čas, ki ga za določeno aktivnost porabite. Tako boste vedeli, kaj lahko od sebe pričakujete, morda boste tudi zaznali težave po določenem času na nogah in še kaj. Zato brez ure nikamor!

Trenirajte, trenirajte in še enkrat trenirajte
Izzivov kot je Ironman brez treningov preprosto ne boste mogli ustrezno izpeljati, saj vaše telo naporov ne bo vajeno. A ne le naporov. Na treningu boste lahko preizusili tudi, kako se prehranjevati, da bi imeli od začetka do konca dovolj energije. Prav zagotovo pa se boste zaradi napora srečali tudi s številnimi težavami. A bolje, da se z njimi srečate na treningu, kot pa na tekmi, saj boste vsaj vedeli, kaj storiti ali še bolje – kako težave preprečiti.

Povzeto po: 3 pravila Ironmana, ki je dostopen tukaj.
 

 

Značke: Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ