3 stvari, o katerih razmislite, preden se s poškodbo udeležite tekme

3 stvari, o katerih razmislite, preden se s poškodbo udeležite tekme
23.05.2020 AVTOR: A. T., Foto: adidas running/Facebook

Tudi s poškodbami je mogoče teči, a ne vedno ...

Pogovorite se s strokovnjakom
Ena stvar je jasna: so poškodbe, s katerimi nikakor ne smete teči (npr. stresne frakture), saj bi si naredili več škode kot koristi. Da boste vedeli pri čem ste, se pogovorite z zdravnikom, ki vam bo povedal, kako huda je vaša poškodba ter ali smete teči ali ne. Če gre za poškodbo, ki bi se s tekom poslabšala, si poiščite alternativne aktivnosti, s katerimi boste ohranjali svojo formo. Če pa boste kljub poškodbi lahko tekli, pa to počnite po pameti in po potrebi prilagodite treninge.

Sprejmite, da morda ne boste prišli do cilja
Čeprav ste dobili zeleno luč, boste zaradi poškodbe vseeno morali nekako prilagoditi cilje, ki ste jih imeli za tekmovanje. To ne vključuje le dejstva, da morda ne boste podirali rekordov, temveč da se boste morali, v primeru, da boste zaradi poškodbe imeli težave ali bolečine, morda morali ustaviti in čez cilj ne boste prišli. Naj vam bo bolj kot ciljna črta pomembno vaše zdravje in to, da boste na dolgi rok lahko tekli.

Naj vas ne zanima, kaj si drugi mislijo
Veliko ljudi se rado obremenjuje s tem, kaj si bodo drugi mislili. No, to v resnici sploh ni vaš problem. Zato naredite tisto, kar bo najbolje za vas – če boste lahko tekli, tecite, sicer se teku odrečite.

Povzeto po:
3 Things to Consider Before Running a Race with an Injury, ki je dostopen tukaj.

Značke: Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ