5 najboljših aplikacij za spremljanje treninga

5 najboljših aplikacij za spremljanje treninga
16.06.2013 AVTOR: Tina Ambrožič
Vaš trening lahko spremljate tudi s pomočjo aplikacij, ki jih namestite na telefon.
Da boste lažje spremljali vaše treninge, si lahko pomagate s preprosto aplikacijo, ki jo namestite na telefon. Le-te ob beleženju kilometrov, hitrosti in porabljenih kalorij nudijo še vrsto drugih ugodnosti. Ker pa je tovrstnih aplikacij malo morje, vam predstavljamo nekaj tistih najboljših, ki si jih na telefon lahko naložite kar zastonj.

1. Runkeeper
Eno najbolj popularnih in učinkovitih aplikacij lahko namestite na iPhone, Android ali Windows. Omogoča vam GPS sledenje, beleženje hitrosti in razdalje, porabo kalorij in shranjevanje treningov. Lahko pa jo uporabljate tudi za številne druge športne aktivnosti kot so: kolesarjenje, hoja, smučanje ali plavanje.
Treninge lahko shranjujete tako v aplikaciji kot tudi na uporabniškem računu, ki si ga ustvarite na spletni strani www.runkeeper.com, kjer je na voljo tudi več informacij o aplikaciji.

2. IMapMyRun
Z aplikacijo, ki je zabavna in preprosta za uporabo, lahko spremljate razdaljo, hitrost pa tudi srčni utrip, saj jo lahko povežete z napravami za merjenje srčnega utripa (Polar, Garmin itd.) in porabo kalorij. Aplikacija vsebuje tudi GPS. Primerna pa je tako za tek kot tudi za druge športe. Namestite pa jo lahko tako na iPhone kot tudi na Black Berry ali Android.
Več informacij o aplikaciji najdete na povezavi www.mapmyfitness.com/

3. MiCoach By Adidas
Aplikacija MiCoach je na voljo za iPhone in Android. Je preprosta za uporabo in nudi – poleg merjenja razdalje, hitrosti in porabe kalorij – tudi program za kardio vadbo, vadbo za moč in/ali prožnost. Pri treningu vas vodi glas trenerja, ki se prilagaja vaši vadbi in vas usmerja.
Več informacij o aplikaciji pa se nahaja na spletni strani micoach.adidas.com/, kjer si lahko tudi ustvarite uporabniški račun in spremljate svoje treninge.

4. SmartRunner
SmartRunner je preprosta aplikacija, ki jo lahko namestite na vse platforme. Omogoča tako spremljanje tekaških kot tudi kolesarskih treningov pa hoje in drugih športnih aktivnosti. Treninge si lahko tudi prilagajate glede na čas, razdaljo ali tempo ter število kalorij, ki jih želite porabiti. Med treningom lahko tudi posnamete kakšno fotografijo, ki jo bo aplikacija shranila na točno tisto mesto na poti, kjer ste jo tudi posneli.
Več informacij o aplikaciji najdete na www.smartrunner.com

5. Personal Running Trainer
Aplikacija je na voljo tako za začetnike kot tudi za izkušene tekače. Z izborom razdalje, ki jo želite preteči (5km, 10km, 21km ali 42km) boste dobili navodila za trening, skozi katerega vas vodi glasovni trener. Le-ta vam svetuje kdaj teči ali zamenjati tempo ter tudi kdaj počivati.
Personal Running Trainer-ja sicer lahko naložite na Android ali iPhone. Več informacij o aplikaciji pa dobite na njihovi spletni strani www.personalrunningtrainer.co m/
Značke: Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ