5 nasvetov za motivacijo za vadbo

5 nasvetov za motivacijo za vadbo
01.05.2020 AVTOR: A. T., Foto: Athleta/ Facebook

Motivacija vam bo pomagala, da boste lažje začeli s treningi in z njimi tudi vztrajali.

Najdite si ustrezen načrt treningov
Ko gledate svoj načrt treninga, se vam zdi, kot da ga nikakor ne boste zmogli izvesti? Poskusite se osredotočiti na prvih nekaj dni svojega načrta in ga vzemite korak po korak. Tako vas ne bo milo, da bi trenirali, še preden bi zares začeli. Sčasoma boste namreč postalo močnejši, vadbe pa lažje. Za spremembe je pač potreben čas, zato bodite potrpežljivi!

Določite si cilje
Ena stvar je jasna, cilj je potreben, saj vas bo motiviral za to, da boste vztrajali in ostali osredotočeni ne glede na to, ali boste želeli narediti le krog okoli hiše ali preteči maraton. Osebni cilji pa so lahko vse od izboljšanja splošne kondicije do lepe postave za vaš naslednji dopust na plaži.

Popestrite si treninge
Včasih vam bo vadba morda dolgočasna. A novi izzivi vas lahko motivirajo, da spet začnete z vadbo in jo obenem naredite tudi bolj zabavno. Poskusite kombinirati vadbo s tekom ali gorskim kolesarjenjem. Zamenjava običajnega prizorišča treninga za nekaj novega lahko stvari nekoliko popestri. Trening za telesno težo lahko načrtujete doma v dnevni sobi, na balkonu ali na sončnem dvorišču. Kjerkoli že ste - naj bo svet vaša telovadnica!

Poskušajte različne vaje
Včasih se vam bo v vadbenem načrtu pojavila vaja, ki se vam glede na počutje ne bo zdela izvedljiva. Zato v takih trenutkih raje izberite drugo vajo, ki jo boste lahko opravili brez težav. Idealno je le, da deluje na iste mišične skupine, saj ima vrstni red vaj in vsebina treninga določen namen.

Naj vas odmori ne vržejo iz tira
Ste si vzeli nekaj časa, da se spočijete in ste zdaj spet pripravljeni, da nadaljujete s treningom? Ne začnite tam, kjer ste končali. Dajte telesu nekaj časa, da doseže raven, na kateri ste bili pred tem odmorom. Začnite na lažji točki v načrtu treninga in se potrudite, da boste počasi spet prišli do točke, kjer ste obstali. In ne pozabite: dolgoročni uspeh se ne zgodi čez noč!

Povzeto po: 5 tips for more workout motivation, ki je dostopen tukaj.

Značke: Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ