Banka Koper 2. Istrski maraton

Banka Koper 2. Istrski maraton
08.01.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Istrski maraton se je prijel že s prvo izvedbo, kar so potrdili udeleženci, ki so se množično udeležili lanske prve izvedbe.

Pomembno!

3.300 razpoložljivih mest:

a) Maraton: 600 tekačev
b) Polmaraton: 1500 tekačev
c) Rekreativni tek: 1200 tekačev
 

Prijave za vse razpisane teke se sprejema do vključno 31. marca 2015 prek spletne strani
www.istrski-maraton.si.


Izkoristite še cenejšo prijavo prek skupine TEKAC.SI.

Priprave na letošnji Banka Koper 2. Istrski maraton so v polnem teku in dodanih je že nekaj novosti. Organizator je povečal število štartnih mest za 1.000 udeležencev, prijave se sprejemajo od 1. decembra 2014. Približuje se že konec prvega termina cenejše prijave, ki je s prijavo v skupini še cenejši in se zaključi 16. 01. 2015. Cenejša prijava s skupino TEKAC.SI.

Tekaška prireditev je posebnost med slovenskimi teki, pri katerih gre za sodelovanje treh občin, Mestne občine Koper, Občine Izola in Občine Piran. Po lanskem gostovanju prireditve v občini Koper gosti letos tek občina Izola, v letu 2016 pa čaka ta organizacijski izziv občino Piran.

Poleg treh občin je posebnost teka tudi omejitev udeležbe na posameznih razdaljah teka in je na voljo 600 mest za maraton 42 kilometrov, 1.500 mest za polmaraton 21 kilometrov in 1.200 mest za rekreativni tek.

TEKI potekajo po naslednjih trasah:

a) Maraton: 42.195 m; Izola - Koper - Izola - Lucija - Portorož- Piran - Izola. Tek velja za odprto prvenstvo Primorske (sodelujejo državljani RS).
b) Polmaraton: 21.098 m; Izola - Koper - Izola. Tek velja za odprto prvenstvo Primorske (sodelujejo državljani RS).
c) Rekreativni tek: 10.000 m; Korte-Izola.

Podaljšalo se bo tudi dogajanje, da bodo lahko 11. aprila, v soboto popoldne, svoje sanje o teku in športnem navdušenju uresničili tudi mlajši in najmlajši tekači. K sodelovanju vabljene vse primorske šole.
V soboto in nedeljo (11. In 12. aprila) se bodo odvijali številni dogodki. Tek bo povezal izolsko zaledje in obalo, saj bo start 10-kilometrskega teka v Kortah, od koder se bodo tekači spustili do Izole. Gre za enega lepših panoramskih tekov v Sloveniji, ravno tako bo dobro poskrbljeno za maratonce in polmaratonce. Mesto bo skupaj z organizatorji poskrbelo za dovolj parkirnih mest, slačilnic, toaletnih prostorov in vsega ostalega. Drugi vikend v mesecu aprilu se tako pričakuje v Izoli vsaj 10.000 obiskovalcev.

Da se priprave v polnem teku dokazujejo tudi redne tekaške delavnice, ki jih je odprla Helena Žigon junakinja knjige Bela dama. Žigonova je skupaj z avtorico knjige, Jasmino Kozina Praprotnik, predstavila knjigo, se spominjala svojih tekaških začetkov in zadnjega polmaratona, ki ga je lani odtekla po progi Piran-Koper. Ta trasa je tudi rdeča nit knjige, uspešnice iz ponudbe slovenske tekaške literature. Helena Žigon je ženskam utirala pot na tekaška tekmovanja v časih, ko so tekli samo moški, načela je njihov tekaški monopol.


Naslednja tekaška delavnica bo organizirana v petek, 9. januarja 2015, ob 17. uri, na kateri bo v sodelovanju z Inštitutom za kineziološke raziskave Znanstveno-raziskovalnega središča Univerze na Primorskem, Andrej Kocjan predaval o regeneraciji med pripravo na maraton in po njem, Mitja Gerževič pa o uporabi diagnostike v podporo treningu. Delavnica bo na običajni lokaciji, v prostorih Srednje tehniške šole Koper na Šmarski cesti 4, Koper, v predavalnici AMF1 – prvo nadstropje.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ