Berlinskega in moskovskega maratona so se udeležili tudi slovenski tekači

Berlinskega in moskovskega maratona so se udeležili tudi slovenski tekači
27.09.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
V nedeljo 25.9. sta se uspešno odvila dva večja maratona na svetu - Berlinski ter Moskovski maraton, ki se ju je udeležilo tudi kar nekaj Slovencev. Kdo so bili zmagovalci, pa vam zaupamo v nadaljevanju.

Nov rekord na Berlinskem maratonu
Na letošnjem 43. Berlinskem maratonu je teklo skupno kar 41.283 tekačev iz 122 držav, najboljše rezultate pa so zabeležili profesionalni tekači. Med njimi je slavil Etiopijec Kenenisa Bekele, ki je v cilj pritekel s časom 2:03:03 in tako postal drugi najhitrejši maratonski tekač na svetu. Med ženskami pa je slavila Etiopijka Aberu Kebede, ki je v cilj pritekla z odličnim časom 2:20:45.
Kot nam je sporočil Marko Roblek, ki se je letošnjega Berlinskega maratona udeležil tudi sam, je bilo med tekači tudi kar 109 Slovencev, od tega 42 deklet, ki so vsi prestopili ciljno črto. Med njimi je bil med moškimi najboljši Luka Banič (AD Hitrost), s časom 2:42:18; med dekleti pa Aleksandra Fortin, s časom 2:57: 07. Najvztrajnejša Slovenka pa je bila Teja Šuster s časom 5:45:56. Sicer pa smo Slovenci imeli tudi tekmovalca na vozičkih, in sicer Davida Razborška, ki je med 180. tekmovalci osvojil odlično 40.mesto, s časom 1:20
Slovenski tekači so se sicer v petek udeležili tudi tradicionalnega sprejema na slovenski ambasadi, kjer jih je je že četrtič zapored pogostila veleposlanica Marta Kos z ekipo in jim dala še dodatnega elana za tek.

Slovenci so tekli tudi v Moskvi
Na nedeljo 25.9. so maraton tekli tudi v Moskvi, udeležilo pa se ga je okoli 28.000 tekačev. Med moškimi je prvo mesto osvojil ruski maratonec Artem Alekseev, ki je v cilj pritekel s časom 2:13:40; med ženskami pa je bila najhitrejša rusinja Tatjana Arjasova, s časom 2:32:34
Maratona so se udeležili tudi Slovenci, med drugimi tudi Urban Praprotnik in njegova ekipa Urbanih tekačev. Kot nam je zaupal Urban sam je bil sam maraton izjemno lep, predsodki o varnosti, neurejenosti mesta in slabi organizaciji pa so se izkazali za neutemeljene. Sicer pa je vsem Slovencem uspelo prestopiti ciljno črto – nekaterim prvič maratonske, drugim pa deset kilometrske. Še posebej dobro pa so se v svojih starostnih kategorijah odrezale Bernarda Zvir, Erna Pudgar in Darinka Bošnjak.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ