Dobrodelni tekaški Božički preplavili Domžale in Ljubljano

Dobrodelni tekaški Božički preplavili Domžale in Ljubljano
17.12.2018 AVTOR: K.R., Foto: Facebook; 14. Dobrodelni tek in pohod Božičkov, Špela Bokal

Domžalski in ljubljanski tekači in pohodniki so tekli in hodili za dober namen.

Če je še kdo mnenja, da Božiček zaradi svoje postave ni 'fit', se moti. To je dokazalo več kot 800 zelo fit Božičkov, ki so preplavili Domžale in Ljubljano. Minuli vikend sta namreč potekala dva teka Božičkov:

V Ljubljani je potekal 14. dobrodelni tek in pohod Božičkov, v Domžalah pa 4. dobrodelni Božičkov tek in pohod. Oba teka sta potekala v hladnem, a jasnem vremenu, zaznamovala pa ju je dobra volja tekačev in pohodnikov, prijetno vzdušje in dobrodelnost.


Na 4. dobrodelnem Božičkovem teku in pohodu Domžale zbrali 1820 €

V soboto zvečer se je na domžalskem stadionu na

4. dobrodelnem Božičkovem teku in pohodu

zbralo približno 230 Božičkov. Ti Božički pa niso bili navadni Božički, temveč so bili dobrodelni tekači, ki so nosili Božičkove kapice. 4. dobrodelni Božičkov tek in pohod je bil namenjen zbiranju sredstev za Zavod Cirius Kamnik. Proga teka in pohoda je potekala na čudoviti trasi ob Kamniški Bistrici. Na okrepčevalnici so se tekači lahko okrepčali s piškoti in čaji. Prireditev se je zaključila s predajo sredstev direktorju zavoda Cirius Kamnik Goranu Pavliču. Zbrana sredstva (1820 €) bodo namenili za nakup prilagojene fitnes opreme za invalidno mladino.

Na 14. dobrodelnem teku in pohodu Božičkov zbrali 3692 €

V Ljubljani pa se je na 14. dobrodelnem teku in pohodu Božičkov pojavilo več kot 600 tekačev in pohodnikov, ki so zbrali 3692 € za Rdeče noske. Tek in pohod sta potekala v parku Tivoli. Cilj teka je bil spodbujanje teka in hoje kot rekreacije tudi v zimskem obdobju in zbiranje sredstev za sklad Rdečih noskov klovnov zdravnikov.


In kje se še lahko udeležite Božičkovih tekov? 22. decembra bo potekal Božičkov tek v Mariboru, 3. Obalni Božičkov tek pa bo potekal v Kopru, 23.12.2018.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ