Domen Hafner v Dubaju do osebnega rekorda

Domen Hafner v Dubaju do osebnega rekorda
26.01.2018 AVTOR: L. Z.
24-letni maratonec je dosegel rezultat 2;22:16, kar ga v Sloveniji trenutno uvršča le za Roka Puharja.

Domen Hafner je krepko popravil osebni rekord in dosegel izid 2;22:16.

Upa, da bo to dovolj za nastop na EP v Berlinu.

Evropska atletska zveza za evropsko prvenstvo, ki ga bo avgusta gostila nemška prestolnica, v maratonu ni razpisala norm.

Maratonec Domen Hafner, ki trenira pod taktirko slovenskega rekorderja na tej razdalji Romana Kejžarja, se je udeležil maratona v Dubaju. Nastop mu je uspel najbolje doslej, saj je krepko popravil osebni rekord in dosegel izid 2;22:16, kar ga v Sloveniji trenutno uvršča le za Roka Puharja.

»Štartali eno uro za elito ob 7:00, celo progo sem tekel sam. Po vseh težavah z vneto tetivo in zadnjih 5 kilometrov na meji krčev – polovico sem pretekel v času 1;09:15 - sem izvlekel končni čas 2;22:16. Upam, da tudi vstopnico za evropsko prvenstvo v Berlinu, « je Hafner po tekmi zapisal na svojem facebook profilu.

Evropska atletska zveza za evropsko prvenstvo, ki ga bo avgusta gostila nemška prestolnica, v maratonu sicer ni razpisala norm, Slovenska atletska zveza pa je kot pogoj za nastop na tem tekmovanju določila rezultat 2;20:30.

Hafner je pred tem že večkrat poskušal na maratonu, med drugim tudi lani v Ljubljani, a se mu nastop nikoli ni poklopil tako kot v Dubaju. Oktobra je bil na Ljubljanskem maratonu nekaj časa v igri za najboljšo slovensko uvrstitev, a je odstopil.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ