Eliud Kipchoge: Vse ostalo lahko počaka

Eliud Kipchoge: Vse ostalo lahko počaka
01.02.2017 AVTOR: L. Z.
Letošnji cilj in največji izziv Kipchogeju predstavlja maratonski tek pod dvema urama, četudi bodo zavoljo tega trpela ostala področja.

32-letni Kenijec je tako osredotočen na drzen cilj, da aprila ne bo branil zmage na Londonskem maratonu.

Tekma bo maja, prizorišče za zdaj ostaja skrivnost.

Cilj je 42 kilometrov in 195 metrov preteči v času 1:59:59 ali hitreje, kar pomeni tempo 2:50 na kilometer.

32-letni Kenijec je tako osredotočen na drzen cilj, da aprila ne bo branil zmage na Londonskem maratonu, prav tako pa ne se ne bo posebej pripravljal na svetovno prvenstvo, ki bo na sporedu avgusta v Londonu.

»Želim si novega svetovnega rekorda in teka pod dvema urama. Tekma bo maja, prizorišče za zdaj ostaja skrivnost, « je Kipchoge dejal za tiskovno agencijo Reuters na antidopinškem seminarju v Eldoretu, 350 kilometrov severno od kenijske prestolnice Nairobija.

Trenutni svetovni rekord si lasti Kenijec: Dennis Kimetto je leta 2014 Berlinski maraton pretekel v času 2:02:57.

Breaking2 projekt sicer podpira ameriški proizvajalec športne opreme Nike, poleg Kipchogeja bosta nastopila še Etiopijec Lelisa Desisa in Eritrejec Zersenay Tadese, svetovni rekorder v polmaratonu. Njihov cilj je 42 kilometrov in 195 metrov preteči v času 1:59:59 ali hitreje, kar pomeni tempo 2:50 na kilometer.

»Ni samo po sebi umevno, da bom premagal ta dva odlična tekača. Moral bom biti popolnoma osredotočen, vse ostalo lahko počaka, « je zaključil aktualni olimpijski prvak v maratonu, ki je v preteklosti blestel tudi na stezi. Leta 2003 je namreč postal svetovni prvak na 5 kilometrov.

Povzeto po prispevku Kipchoge narrows focus on sub two-hour marathon, ki je v celoti dostopen tukaj.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ