Frodeno z novim svetovnim rekordom na dolge razdalje

Frodeno z novim svetovnim rekordom na dolge razdalje
20.07.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Triatlet Jan Frodeno je za zaključek izziva Challenge Roth, ki je minulo nedeljo potekal v Koblenzu, potreboval le 7 ur, 35 minut in 39 sekundah, s čimer je dosegel nov svetovni rekord na dolge proge in se zapisal v zgodovino.

Za triatlonca Jana Frodena je bila nedelja več kot srečen dan, saj je z lahkoto opravil s triatlonsko tekmo Challenge Roth v Koblenzu in se z izjemnim rezultatom zapisal v zgodovino. Za skupno 226 kilometrov dolg izziv je namreč potreboval le 7 ur, 35 minut in 39 sekund, s čimer je za skoraj šest minut izboljšal dosedanji svetovni rekord Andreasa Raelerta.

Jan je sicer tekmo že začel izjemno dobro in vodil skoraj ves čas. Plavanje je zaključil na prvem mestu s časom 45:22, s kolesarsko traso je opravil v 4:08:07, maraton pa je odtekel v 2:39:19 ter tako v cilj pritekel kar dvajset minut pred svojimi sledilci. Triatlonec je po tekmi povedal, da je presrečen, da mu je uspel tak podvig. Priznal pa je tudi, da so bili zadnji kilometri teka zanj najbolj mučni, saj ga je že vse pošteno bolelo. A želja po tem, da doseže nov svetovni rekord, ga je gnala naprej do cilja.

Za štiriintridesetletnega Jana Frodena je osvojitev svetovnega rekorda lepa dopolnitev njegovim dosedanjih dosežkom. Fant je namreč leta 2008 osvojil zlato medaljo na Olimpijskih igrah, leta 2015 pa si je na dolgih in kratkih razdaljah pridobil naziv svetovnega prvaka. 

Značke: Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ