Hidromasaža - kaj je in zakaj je priporočljiva

Hidromasaža - kaj je in zakaj je priporočljiva
07.09.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Za vse tiste, ki si radi privoščite masažo za sprostitev telesa in duha, je tu še ena masaža, ki jo preprosto morate preizkusiti - hidromasaža.

Se radi sproščate ob vodi in v vodi? Potem bo vodna masaža ali hidromasaža za vas več kot odličen način za sprostitev tako telesa kot tudi duha. Hidromasaža se sicer za razliko od klasičnih masaž ne izvaja s pomočjo rok, ampak z vodnim pritiskom, kar je še posebej ugodno za tiste, ki imate težave s kapilarami in venami.

Masaža se izvaja v masažnih kadeh, ki so opremljene s posebnimi ventili, skozi katere se z različno intenzivnostjo pretaka voda, ki masira različne dele telesa. Pri tem se uporablja tako topla, kot tudi hladna voda, saj vsaka na telo deluje na drugačen način. Topla voda, na primer pomaga sprostiti mišice, izboljša pretok krvi, iz telesa se odstranijo toksini in odpadne snovi, koža pa postane sčasoma tudi bolj čista. Hladna voda pa kožo napne, aktivira metabolizem in spodbudi limfni sistem.

Zdravniki naj bi hidromasažo priporočali predvsem v primeru bolečin v hrbtenici, pretegnjenih in vnetih mišic, bolečinah v vratu in ramenih, pri artritisu, različnih kroničnih bolečinah in športnih poškodbah.

Sicer pa ima hidromasaža poleg fizičnih tudi ugodne učinke na naše psihično počutje, saj pomaga omiliti stres, omogoči, da se lažje sprostimo in nas prijetno pomiri.

Značke: Zdravje, Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ