Izboljšajte svojo pripravljenost z drugimi športi

Izboljšajte svojo pripravljenost z drugimi športi
22.07.2015 AVTOR: Tina Ambrožič
Tek je vedno dobro kombinirati z drugimi športi, saj tako telo spočijete od teka ter obenem krepite druge mišice telesa, ki pri teku sicer ne sodelujejo. S katerimi športi to najlažje tudi storite, pa izveste v naslednjih vrsticah.

Kolesarjenje
Na kolo se lahko usedete, ko si želite aktivnega počitka, ste poškodovani, si želite pospešiti regeneracijo telesa po zahtevnem (tekaškem) treningu ali pa ko si želite izboljšati zmogljivost telesa. Med poganjanjem pedal namreč lahko izvedete številne vaje, ki bodo okrepile mišice nog, izboljšale hitrost in pospešile srčni utrip (sprinti na kolesu); ali pa s kolesarjenjem izboljšate vzdržljivost (daljše, umirjene vožnje).

Plavanje
Ne le, da je plavanje v vročih poletnih dneh odličen način za osvežitev, ampak je dobro tudi za krepitev različnih mišic telesa - tudi tistih, ki jih med tekom sicer zanemarjate, in izboljševanje vzdržljivosti. Sicer lahko v vodi plavate na različne načine in z različno intenzivnostjo, izvajate določene vaje in nenazadnje tudi tečete. Za slednje je sicer primerna nižja voda, ali pa tekaške steze, nameščene v bazenih.

Joga
Joga je vadba telesa in duha. Z njeno pomočjo boste okrepili svoje telo in izboljšali njegovo gibljivost ter se tudi sprostili in postali bolj umirjeni. Osnovnih joga poz, ki vam bodo do tega pomagale, se lahko naučite sami. Bolj zahtevne pa je dobro izvajati pod nadzorom za to usposobljenega vaditelja, saj bi se sicer lahko poškodovali.

Sicer pa je jogo dobro izvajati po napornejših treningih, saj boste z njo lahko lepo raztegnili svoje napete mišice in tako pospešili odstranjevanje mlečne kisline iz njih.

Dvigovanje uteži
Okrepljeno telo je za tekača zelo pomembno, saj mu omogoča boljši tek in manjše možnosti za poškodbe. Če ne veste, kako bi se z utežmi spoprijeli, za pomoč prosite za to usposobljenega trenerja, ki vam bo pripravil tudi program treningov, da boste dobro in enakomerno učvrstili telo.

Značke: Trening, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ